Oferte locuri de munca top

Autostrada A8 Tg Mures-Ungheni: varianta albastra pentru traseul Podul Iloaiei-Prut

Tronsonul dintre Podul Iloaiei și până la Prut al Autostrăzii A8, Târgu Mureș – Iași – Ungheni a fost dezbătut într-o întânire a reprezentanților CNAIR și cei ai autorităților locale și județene din Iași. Aceștia au hotărât asupra celei mai viabile variante de drum. Proiectul se află în prezent în faza de elaborare a studiului de fezabilitate.

Participanții la dezbatere s-au declarat, în unanimitate, în favoarea Alternativei 2 de traseu (varianta albastră) pentru Centura de Nord a municipiului.

Ei vor semna un document comun care va fi trimis către CNAIR și, ulterior, către JASPERS, organismul de consultanță al Comisiei Europene. La JASPERS se află, în prezent, în analiză, cinci variante de traseu pentru segmentele din A8 care traversează județul Iași.

Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirică, a declarat: „Vestea foarte bună este că, dintre cele cinci variante de traseu luate în calcul pentru tronsonul cuprins între intrarea în Lețcani dinspre Podu Iloaiei și viitorul pod de la Ungheni, atât proiectantul, cât și CNAIR și toate celelalte instituții și organizate implicate au agreat un traseu final, așa-numita «variantă albastră», care are avantajul major de a ocoli zonele deja populate. Acest traseu va fi consemnat într-un memorandum, care va fi înaintat CNAIR și autorităților centrale ca un angajament al comunității ieșene.”

Nou proiect rutier, estimat la 220 mil euro

Legătura dintre Autostrada A8 și Municipiul Iași se va face prin DN24 – bulevardul C. A. Rosetti.

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe a declarat: “Discutăm despre o infrastructură care trebuie să deservească nevoile în continuă dezvoltare atât ale regiunii noastre, cât și ale Republicii Moldova pentru următorul secol. Acest sector din A8 are asigurată finanțare prin Programul Operațional de Transport (POT).

Le-am transmis reprezentanților CNAIR și Consitrans SRL(care realizează studiul de fezabilitate și alte documentații pentru tronsonul Târgu Neamț – Iași – Ungheni)că susținem în mod unanim ca legătura cu autostrada prin breteaua C. A. Rosetti, SRU și Aeroport să fie pe patru benzi.”

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/ octombrie  2022

Sus