Oferte locuri de munca top

Autostrada A8: Sectiunea Targu Mures – Miercurea Nirajului va intra in proiectare

A fost emis ordinul de începere pentru proiectarea secțiunii de autostradă Târgu Mureș – Miercurea Nirajului (24,4 km), după cum a anunțat Cristian Pistol, directorul general CNAIR.

Astfel faza de proiectare a acestui obiectiv va începe în data de 31 mai 2024, după finalizarea procedurilor administrative necesare.

Antreprenorul Nurol Insaat Ve Ticaret AS are la dispoziție șase luni pentru proiectare și doi ani pentru finalizarea lucrărilor de construcție a acestei secțiuni din A8,  finanțată prin PNRR.

Contractul, în valoare de 2,46 miliarde de lei (fără TVA), presupune inclusiv construirea drumului de legătură dintre A8 și A3 în lungime de 2,4 km.

Cine oferteaza pentru un contract estimat la 25 mil euro

Pe traseul secțiunii Târgu Mureș – Miercurea Nirajului vor fi construite și 36 de poduri, pasaje și viaducte, dintre care un pasaj cu o lungime de 256 metri.

Autostrada A8 va avea o lungime de aproximativ 304 km și este formată din secțiunile Târgu Mureș – Târgu Neamț și Târgu Neamț – Iași – Ungheni.

Contractul pentru secțiunea Târgu Mureș – Miercurea Nirajului a fost semnat pe 16 februarie 2024.

Constructorul turc Nurol face parte și din asocierea cu Makyol care a câștigat contractul pentru Lotul 3 al Autostrăzii Ploiești – Buzău (Autostrada Moldovei A7), lot pentru care au început lucrările pe 1 martie 2024.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2024

Revista Arena Constructiilor martie 2024

Sus