Oferte locuri de munca top

Autostrada A8 Sectiunea III: aproape jumatate din costuri, de la bugetul de stat

În aceeași zi  în care a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru Secțiunea III Leghin – Târgu Neamț a Autostrăzii Unirii A8 a fost semnat și contractul de finanțare.

Finanțarea va fi acordată prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 4. Transport sustenabil.

Din valoarea totală a proiectului de peste 504 milioane euro, fondurile europene aferente PNRR se ridică la 181 milioane euro.

Restul este contribuția publică națională, de 243,3 milioane euro, și TVA.

Perioada de implementare a proiectului este de la data semnării contractului de finanțare până la data de 31 decembrie 2026.

Proiectul constă în construirea a 29,912 km de autostradă cu o platforma de 26,00 metri, inclusiv 2 noduri rutiere, 13  poduri, 8 pasaje, 2 viaducte si 3 ecoducte.

Aliniamentul autostrăzii este prevăzut cu sisteme ITS, toate informațiile urmând un flux de colectare în Centrul de Întretinere și Coordonare, centru cu dublă funcționalitate: de intervenție pe timp de iarnă, respectiv de comunicare cu sistemele inteligente de transport pentru avertizare în timp util.

TOPUL DRUMARILOR: Pe trend ascendent, spre un adevarat boom

Astăzi au fost aprobați și indicatorii tehnico-economici ai Secțiunii 2 Miercurea Nirajului – Leghin a Autostrăzii Unirii. Valoare acestui proiect este de 37,48 miliarde de lei cu TVA, echivalent a peste 7,54 miliarde euro. Pentru Sectiunea 2 sursa de finanțare este asigurată din Programul Transport.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2023

Sus