Oferte locuri de munca top

Autostrada A6, un pas inainte

După ce a primit numai avize favorabile în cadrul dezbaterilor de la Senat, proiectul de lege pentru aprobarea Autostrăzii Sudului – A6 a fost adoptat în mod tacit.

În prezent, acesta a fost trimis la Camera Deputaților.

Este vorba despre autostrada Lugoj – Caransebeș – Drobeta Turnu-Severin – Craiova – Roșiori de Vede – Alexandria – București.

Autostrada se va uni cu Autostrada A1 în zona localității Balinț, continuând spre Timișoara, Arad și Nădlac, ce va face apoi legătura cu autostrada M43 din Ungaria, spre Seghedin.

Proiectul este unul important deoarece România și-a asumat construirea autostrăzii Sudului în fața investitorilor din industria construcțiilor de mașini, precum Renault și Ford, susține deputatul care a inițiat propunerea legislativă.

Proiectul este susținut și de societatea civilă, fiind un răspuns la numeroasele solicitări de conectarea a trei dintre principalii poli urbani naționali, dar și o interconectare a zonelor mai dezvoltate cu cele mai puțin dezvoltate, spune inițiatorul.

Dacă proiectul va fi promulgat, prevederile ar urma să intre în vigoarea de la 1 ianuarie 2021. Inițiativa impune ca termen de finalizare anul 2024.

Amintim faptul că Guvernul României a aprobat în Master Planul General de Transport al României construirea de drumuri expres care să conecteze orașele Alexandria, Roșiori, de Craiova și București, proiectele urmând să fie implementate în orizontul de timp 2025- 2026. Au fost însă realizate doar studii de fezabilitate, susține inițiatorul propunerii.

Autostrada Sudului urmează să fie finanțată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor, din credite externe și din fonduri europene.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2020

Sus