Oferte locuri de munca top

Autostrada A3 Transilvania: pe ce loturi vom circula pana la finalul anului

Aproape jumătate din întreaga autostradă Autostrada A3 Transilvania este deja în exploatare, dar anumite sectoare se află încă în execuție sau în pregătire: în executare sunt 17% și în planificare 44% din proiect.

A3 va avea la final 437 kilometri și va face legătura dintre București și Borș, la granița României cu Ungaria.

Secțiunea Chețani – Câmpia Turzii

Pe secțiunea Chețani – Câmpia Turzii, stadiul fizic al lucrărilor aferente contractului – rest de executat este de 32%.

Conform prevederilor contractuale, termenul de finalizare este trimestrul III 2024.

În cazul în care condițiile meteo vor permite, iar antreprenorul va pastra cel puțin aceeași mobilizare pe care o are în prezent, ”lucrările ar putea fi finalizate până la sfârșitul anului curent”, conform unei note informative.

Secțiunea Nădășelu – Zimbor

Conform ultimei raportări transmise de supervizor, stadiul fizic pentru această secțiune este de 54.25%.

În Programul de execuție transmis de către antreprenor, perioada estimată pentru finalizarea lucrărilor este iulie 2025.

Când se estimează finalizarea proiectării nodului rutier Românași

La momentul actual este în derulare contractul pentru Elaborare Studiu de Prefezabilitate și Studiu de Fezabilitate privind realizarea de noi noduri rutiere pe Autostrăzi – Nod Rutier Românași (A3 – km 26) – Sectorul Poarta Sălajului – Nușfalău.

A fost finalizat Studiul de Prefezabilitate, iar din luna mai a.c. se derulează activitățile aferente finalizării Studiului de Fezabilitate.

După finalizarea Studiului de Fezabilitate vor fi demarate acțiunile necesare pentru stabilirea proiectantului, în vederea realizării Proiectului Tehnic de Execuție și obținerea Autorizației de Construire.

Finalizarea proiectării nodului rutier Românași este estimată pentru trimestrul ll anul 2024.

Interes mare si pentru contracte rutiere mai mici

Reluarea licitației pentru proiectarea și execuția secțiunii Nădășelu – Zimbor

Reluarea licitatiei pentru Sectiunile 3B3-3B, Poarta Sălajului – Zalău – Nușfalău se va realiza în decursul lunii iulie 2023.

Deschiderea traficului rutier pe secțiunea Nușfalău – Suplacu de Barcău

Pe Nușfalău – Suplacu de Barcău antreprenorul a ajuns la un stadiu fizic al lucrărilor de 90%, iar deschiderea traficului s-ar putea realiza în septembrie 2023.

Data de finalizare pentru realizarea descărcării temporare a traficului pe subsecțiunea Nușfalău – Suplacu de Barcău este estimată pentru luna septembrie 2023, odată cu recepția lucrărilor.

Atribuirea contractului pentru proiectarea și execuția secțiunii Suplacu de Barcău – Chiribiș și sectiunii Chiribiș – Biharia

În prezent, secțiunea Suplacu de Barcău – Chiribiș este în procedura de licitație.

Dacă nu vor exista noi contestații cu privire la decizia comisiei de evaluare, contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii ar putea fi atribuit până la finalul acestui an.

În data de 8 iunie 2023, Comisia de evaluare a stabilit că Asocierea Precon Transilvania SRL – Citadina 98 SA este ofertantul câstigator al licitației pentru proiectarea și execuția lucrărilor de pe lotul 3C2 Chiribiș – Biharia.

În termen de zece zile de la stabilirea câstigatorului au fost depuse două contestații, ce urmează să fie analizate.

De asemenea, semnarea contractului este condiționat de rezultatul litigiului rezultat din rezilierea contractului Proiectare și execuție pentru finalizarea Autostrăzii Brasov – Tg. Murel – Cluj – Oradea, Secțiunea 3C: Suplacu de Barcău – Borș, Lot 2 – Subsecțiunea 3C2: Chiribiș – Biharia, km 30+550 – km 59-100 cu antreprenorul Trameco SA – Vahostav-SK AS – Drumuri Bihor SA – Drum Asfalt SRL – East Water Drillings SRL.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus