Oferte locuri de munca top

Autostrada A13 Bucuresti – Brasov: Sectorul Cristian – Codlea va intra in licitatie

Pentru sectorul Cristian – Ghimbav din Autostrada Ploiești – Brașov au fost astăzi aprobați de către Guvern indicatorii tehnico-economici, urmând să fie pregătită documentația petnru lansarea licitației de atribuire a contractului de proiectare și execuție.

”Chiar dacă vorbim despre doar 5 kilometri de autostradă, aceștia sunt foarte importanți pentru a face legătura atât cu Autostrada Brașov-Făgăraș, cât și cu bucata Râșnov-Cristian, inaugurată în 2020. Este, de fapt, un nou pas în construcția Autostrăzii București-Brașov, atât de așteptată de noi toți”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Totodată, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că până în toamnă acestui an, cel târziu până la sfârșitul acestui an, ”va trebui finalizat și va fi finalizat” studiul de fezabilitate pentru  întreg traseul autostrăzii  Ploiești – Brașov.

Valoarea alocată pentru construcția celor 5,18 km este de 879,89 milioane de lei (inclusiv TVA), sumă alocată prin Programul Transport 2021-2027.

Construcția acestui nou sector este estimată la 24 de luni, după semnarea contractului.

Pe sectorul Cristian- Ghimbav care se va adăuga secțiunii Râșnov- Cristian (6,3 km) aflată deja în circulație se vor construi inclusiv: un pod peste râul Bârsa, un pasaj peste autostradă, pe DJ 112B, două pasaje pe bretelele nodurilor Cristian și Codlea, precum și două noduri rutiere.

Sectorul de autostrada Cristian – Ghimbav face parte din obiectivul de investiție ,,Autostrada București – Brașov”, alături de alte patru: București – Ploiești, Ploiești – Comarnic, Comarnic – Predeal, Predeal – Cristian + racord.

Documentația actuală se referă la revizuirea și completarea Studiului de Fezabilitate din 2006 aferentă Sectorului 5 Cristian – Ghimbav, inclusiv cu redenumirea locației de final, respectiv în zona Municipiului Codlea, dată fiind apropierea de acesta a traseului autostrăzii.

Traseul Sectorului Cristian – Codlea începe la km 106+740, respectiv de la sfârșitul sectorului de autostradă executat (Rașnov – Cristian) și continuă până la km 111+922, în apropierea DN1.

Sectorul de autostradă se desprinde din nodul rutier Cristian, care face legătura prin DN73G cu localitatea Cristian, DN73B și DN73 și se termină în nodul rutier Codlea, care face legatura cu DN1, Municipiul Brașov și localitatea Codlea.

Vor fi două noduri rutiere astfel:

* Nod Rutier Cristian

Nod rutier tip ”trompeta” km 107+740 la intersecția autostrăzii existente Râșnov – Cristian cu DN73G (drum care face legătura cu DN73 și DN73B).

* Nod Rutier Codlea

Nod rutier de tip ,,trompetaˮ km 111+544 la intersecția autostrăzii cu DN1 (unde se va amenaja un sens giratoriu care asigura legătura cu viitoarea variantă de ocolire a Municipiului Codlea), asigură intrarea și ieșirea de pe autostradă, din și în DN 1.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2024

Sus