Oferte locuri de munca top

Autostrada A1 Sibiu – Pitesti: incep lucrarile la viaductul de la Boita

După finalizarea Proiectului pentru Autorizația de Construire și a Proiectului Tehnic de Execuție a fost emisă autorizația de construire pentru viaductul de la Boița – sectorul 1 al secțiunii 2 din Boița – Cornetu, tronson aferent Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești.

Durata de execuție a lucrărilor este de doi ani și jumătate.

Pe secțiunea 2 va fi construit viaductul de la Boița în lungime de 700 metri, similar celui de la Tălmăcel.

Contractul aferent secțiunii 2 prevede și construirea a 49 de poduri și viaducte, precum și 7 tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 m și 1590 m. Totodată, va fi construit un ecoduct de 210 m, în zona localității Lazaret, care va traversa râul Olt, calea ferată și DN7.

Antreprenorul pentru Secțiunea 2 este asocierea condusă de constructorul turc Mapa Insaat Ve Ticaret AS.

Această secțiune ar trebui finalizată și dată în trafic în 2028.

Proiect de reabilitare urbana, de peste 16 mil euro

Sectorul 1 din Secțiunea 2: Boița – Cornetu, km 13+170 – km 14+150

Valoarea lucrărilor autorizate este de peste 36,7 milioane de euro (182.709.376 lei), reprezentând valoarea lucrărilor, declarată de solicitant, înscrisă în cererea de autorizare și în devizul general.

Amplasamentul lucrărilor autorizate se află în județul Sibiu, pe teritoriile administrative ale localităților Tălmaciu și Boița.

Intervențiile ce vor fi realizate vizează: Lucrări de drum (autostrada, bretele de legătură), Lucrări de artă (pod peste vale km 13+181 – 13+831).

De asemenea, au fost autorizate lucrări de scurgere a apelor, de consolidare, de siguranța circulației, pentru restabilire legături rutiere, iluminat, ITS.

Vor mai fi executate lucrări de relocare / protejare a rețelelor existente în zonă, precum și lucrări pentru protecția mediului.

Documentația tehnică pentru autorizarea executării lucrărilor de construire a fost realizată de Yuksel Proje AS – Sucursala București.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2024

Revista Arena Constructiilor aprilie 2024

Sus