Oferte locuri de munca top

Autostrada A0 Bucuresti – Sud: pe lotul 3 constructorii greci nu si-au tinut promisiunile

Întârzierile în execuția lucrărilor pe Lotul 3 al Autostrăzii A0 București – Sud fac să nu putem circula anul acesta pe cei peste 51 km între Glina și Joița, cu toate că loturile 1 și 2 vor fi date în trafic până la sfârșitul acestui an.

Stadiul fizic al lucrărilor este de abia la 32% pe Lotul 3, atribuit constructorilor greci de la Aktor S.A. Pe loturile 2 și 3 lucrează constructorii turci de la Alsim.

”Nu suntem mulțumiți de ceea ce am găsit în șantier și am solicitat antreprenorului ca promisiunile repetate de mobilizare pe care le-a făcut să se reflecte cât mai repede și în șantier, astfel încât să înceapă recuperarea, chiar și parțială, a întârzierilor acumulate”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, cu ocazia unei vizite neanunțate pe acest șantier.

Antreprenorul a comunicat că în câteva zile vor fi plătite taxele de racordare către deținătorii de rețele de utilități, astfel încât în perioada următoare să fie demarate lucrările pentru relocarea restului de rețele de pe traseul autostrăzii.

În prezent se desfășoară următoarele lucrări:

* Se execută lucrări de sudare a armăturii carcaselor aferentă pasajului pe DC125 (sat Țegheş, comuna Domnești), în vederea execuției piloților forați;

* La pasajul pe autostradă peste calea ferată din sat Țegheş, comuna Domnești (km 93+396) se realizează cofrarea elevațiilor aferente Pilei 1 (dreapta), se montează esafodajele pentru elevații și riglele;

* Se pregătește așternerea stratului de formă între km 99+240 și km 99+480 (Ciorogârla);

* Se așterne materialul de umplutură între km 89+000 și km 89+500 (Clinceni);

* Se execută lucrări de taluzare între km 0 și km 2+500 (Ciorogârla și Bâcu), iar între km 85+300 și km 100+000 (Clinceni, Domnești, Dârvari, Ciorogârla), se acționează local, acolo unde sunt necesare lucrări de taluzare.

O singura oferta pentru constructii civile de peste 18 mil euro

Vor fi construite 9 pasaje și 4 poduri, un nod rutier la intersecția cu A1, două parcări de scurtă durată și două spații de servicii.

Lotul 3 al A0 Sud leagă DN6, în zona Bragadiru – Cornetu, până la A1, în zona localităților Ciorogârla – Dragomirești Vale (inclusiv nodul rutier dintre A0 și A1) și are o lungime de 18 km.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/ aprilie  2023

Sus