Oferte locuri de munca top

Autostrada A0 Bucuresti Nord Lot 3: prioritatea va fi nodul rutier A0 – DN2

Pentru a putea fi descărcat traficul rutier de pe A0 dinspre Autostrada București – Ploiești spre DN2, zona nodului rutier A0 – DN2 din Lotul 3 Nord al Autostrăzii Bucureștiului A0 a fost prioritizată de către constructorul China Civil Engineering Construction Corporation Ltd.

Ca urmare, am putea ca până la sfârșitul acestui an să circulăm pe întregul Lot 2 Nord, dat parțial în trafic la sfârșitul anului trecut, a explicat Irinel Scrioșteanu, secretar de stat la Ministerului Transporturilor.

Acesta va fi primul sector de drum construit de o companie chineză, în cadrul căruia constructorul va executa un tronson de autostradă de 8,6 km lungime

Proiectul include nodul rutier la intersecția cu DN2 București-Urziceni (km 40+230), șapte structuri (pasaje, poduri), precum și o parcare de scurtă durată.

Traseul Lotului 3 Nord este pe teritoriul județului Ilfov între DN2 în dreptul localității Afumați și DN3, în zona localității Cernica.

Contractul cu constructorul chinez a fost semnat pe 4 aprilie 2023, pentru proiectare și execuție Autostrada de Centura Bucuresti, Sector Centura Nord, Lot 3 Km 39+000 – Km 47+600. Ordinul de începere a fost dat pe 22 mai 2023.

Lucrările urmează să fie finalizate în noiembrie 2025, lotul fiind estimat a fi dat în trafic în al patrulea trimestru al aceluiași an.

Valoarea ofertei câștigătoare a fost 397,99 milioane de lei fără TVA. Finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Viitoare centrala electrica fotovoltaica, de peste 300 MW

Durata contractului este de 12 ani și jumătate din care: un an proiectarea, un an și șase luni perioada de execuție a lucrărilor, iar zece ani perioada de garanție a lucrărilor.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2024

Revista Arena Constructiilor aprilie 2024

Sus