Oferte locuri de munca top

Autorizarile pentru instalatorii de gaze, de acum mai rapide

Au intrat în vigoare noile modificări în ceea ce privește autorizarea persoanelor fizice care desfășoară activități în sectorul gazelor naturale. Aceasta, conform unui ordin al Agenției Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei – ANRE, publicat în Monitorul Oficial (atașat la finalul articolului).

Astfel, au fost revizuite condiţiile de acordare și prelungire a legitimațiilor instalatorilor autorizați în domeniul gazelor naturale și modificarea căilor de comunicare între instalatorii autorizați, ANRE și alte persoane interesate.

Așadar, persoanele declarate admise în urma examenului pot ridica legitimațiile de la sediul ANRE după 30 de zile de la publicarea rezultatelor sau pot solicita transmiterea acestora prin poștă, cu plata cheltuielilor aferente expedierii.

De asemenea, persoanele fizice care dețin calitatea de instalator autorizat şi care solicită pentru prima dată prelungirea legitimației vor putea ridica legitimațiile de la sediul ANRE, în termen de 30 de zile de la data prelungirii acestora sau le pot primi prin poştă, cu plata cheltuielilor aferente expedierii, ca urmare a unei solicitări scrise.

Legitimațiile sunt valabile numai împreună cu un act de identitate.

Totodată, în vederea prelungirii duratei de valabilitate a legitimaţiei de instalator autorizat solicitantul trebuie să urmeze, în ultimele 30 luni de valabilitate a legitimației, un curs de pregătire teoretică, cu o durată de minimum 20 de ore, corespunzător tipului de autorizare solicitat.

Descărcați aici Ordinul ANRE

 

 

 

 

 

Citiți și:

Teren de 2,5 ha, in pregatire pentru un ansamblu mixt

Un nou parc industrial, pe 14 hectare

A fost autorizat un bloc cu 13 niveluri, al unui mare dezvoltator local

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus