Oferte locuri de munca top

Autorizarea montarii repartitoarelor de costuri in condominii, mai simpla

Va fi simplificată procedura de de obținere a autorizațiilor pentru desfășurarea activităților de montare şi/sau exploatare a sistemelor de repartizare a costurilor pentru încălzire şi apă caldă de consum în imobile de tip condominiu. Aceasta conform unui proiect de ordin al ANRE, lansat a doua oară în consultare publică.

Simplificarea va fi făcută prin actualizarea tipurilor de documente ce însoțesc cererile, precum și prin clarificarea informațiilor conținute de acestea.

Având în vedere dificultatea solicitanților de a răspunde cererilor ANRE în termenul legal, proiectul ia în considerare și extinderea termenelor, în favoarea solicitanților.

Astfel, a fost propusă menținerea duratei de valabilitate de cinci ani a autorizațiilor pentru desfășurarea activităților de montare şi/sau exploatare a sistemelor de repartizare a costurilor pentru încălzire şi apă caldă de consum în imobile de tip condominium.

Totodată, Titularii de autorizații vor anexa la Raportul anual de documente care să ateste că au comunicat beneficiarilor de repartitoare de costuri cu care au încheiat contracte, informări cu privire la:

* faptul că până la 1 ianuarie 2027 contoarele și repartitoarele de costuri pentru energia termică care nu pot fi citite de la distanță, dar care au fost deja instalate se modernizează, astfel încât să poată fi citite de la distanță sau se înlocuiesc cu dispozitive care pot fi citite de la distanță;

* expirarea duratei de viață a repartitoarelor, atunci când se impune, și posibilele implicații în exploatarea acestora.

 

Descărcați aici Proiectul de Ordin ANRE

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus