Oferte locuri de munca top

Autorizarea electricienilor, verificatorilor si expertilor tehnici – mai simpla

Va fi modificată procedura prin care sunt autorizați electricienii, verificatorii de proiecte şi experţii tehnici de calitate şi extrajudiciari în domeniul instalaţiilor electrice tehnologice.

Schimbările vor duce la simplificarea procedurii, conform unui proiect de ordin ANRE.

Digitalizare

Ca urmare a dezvoltării unei platforme informatice în cadrul ANRE în măsură să gestioneze on-line solicitările persoanelor fizice/juridice, vor fi modificate dispozițiile legale referitoare la modalitatea de transmitere a documentelor de către solicitanții de autorizații.

Astfel, documentele vor putea fi încărcate exclusiv pe portalul ANRE sau în platforma PCUe.

Interviu pentru autorizare

Autorizarea verificatorilor de proiecte, precum și a specialiştilor experţi tehnici de calitate, se va face pe baza documentelor transmise, care sunt verificate în cadrul structurii organizatorice de specialitate a autorității competente, precum şi în baza unui interviu pe teme de specialitate, susţinut în faţa Comisiei de autorizare.

Costuri mai mari pentru amenajari interioare, in Capitala

Prevederi pentru nivel liceal

Ca urmare a evoluției sistemului educațional din România în sensul descreșterii numărului de licee cu profil în domeniul electric, se propune facilitatea obținerii calității de electrician autorizat, prin completarea listei de calificări profesionale acceptabile (CPA) cu o nouă calificare, respectiv CPA 4. 1 care va fi aplicabilă lucrătorilor calificați în domeniul energetic, electrotehnic, electromecanic sau al instalațiilor electrice pentru construcții, având și diplomă de bacalaureat în alt domeniu decât acestea.

 

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie  2023

Un comentariu;

Sus