Oferte locuri de munca top

Austriecii de la Leier cumpara Brikston

Grupul austriac de firme Leier, producător de materiale de construcții, cumpără participația de 98,3% din capitalul Brikston Construction Solutions SA, deținută de fondul de investiții CEECAT Capital.

Fondul, focalizat pe piețele emergente din Europa și Asia Centrală, a achiziționat în iulie 2014 procentul de 85% din acțiunile Brikston. După preluarea controlului asupra Brikston, fondul i-a sporit de peste două ori profitul operațional. Ca urmare, CEECAT Capital și-a mărit participația în Brikston prin delistarea companiei de pe fosta piață de capital Rasdaq, ajungând să dețină peste 98% din acțiuni.

Fondata în 1967 ca o companie de stat și privatizată în 1994, Brikston este unul dintre cei mai importanți producători de cărămizi și blocuri ceramice din România. Compania ieșeană a depășit 20 de milioane de euro cifra de afaceri.

Beneficiind de experiența în domeniul producerii de materiale de zidărie (atât cărămidă cât și BCA), CEECAT Capital a ajutat Brikston să se transforme prin:

– migrarea producției dinspre blocuri ceramice către cărămizi cu valoare adăugată mare,

– dezvoltarea exporturilor în Republica Moldova și Ucraina,

– extinderea ofertei de produse prin lansarea gamei pentru amenajări și fațade și

– implementarea unor programe variate de eficientizare a producției.

Acțiunile inițiate de CEECAT Capital au dus la îmbunătățirea continuă a rezultatelor financiare și operaționale, inclusiv la îmbunătățirea semnificativa a cash flow-ului, culminând în 2018 cu cele mai bune rezultate atinse vreodată.

Cu 210 angajați Brikston produce aproximativ 350.000 metri cubi de cărămizi și blocuri ceramice pe an.

Grupul de firme Leier, cu o cifră de afaceri de peste 200 milioane de euro, deține 40 de unități de producție situate în șapte țări: Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, România, Croația și Ucraina.

Grupul austriac produce o gama extinsă de materiale de construcții ce cuprinde elemente din beton pentru zidărie, învelitori și pavele din beton, prefabricate pentru sisteme de canalizări și peisagistică, o gamă largă de elemente structurale prefabricate (planșee, pereți si scări).

Ne dorim de mult timp să ne dezvoltăm în România și să ne creștem prezența în această țară. Brikston.”   a declarat Michael Leier CEO Leier.

 

 

Citiți și:

Cazinoul din Constanta, pregatit pentru inceperea reabilitarii

34 mil euro pentru revitalizarea unei zone urbane

Peste 50 ha, pregatite pentru dezvoltarea de locuinte individuale

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

 

Sus