Oferte locuri de munca top

Atenor: Inca nu sunt intarzieri de nerecuperat in marile proiecte imobiliare

Principalele faze de dezvoltare, precum studii, autorizații, construcții, închirieri și vânzări în cadrul proiectelor imobiliare ale investitorilor belgieni de la Atenor au fost fie oprite, fie încetinite. Dar, oficialii grupului spun că nu au fost înregistrate întârzieri care nu pot fi recuperate, în mare parte, până la sfârșitul exercițiului financiar curent. Situația are multe explicații:

* Natura „lentă” a ciclului prin care este creată valoarea înseamnă că generarea de câștiguri nu este afectată, pe termen foarte scurt, de o oprire momentană a activității economice din fiecare țară.

* Majoritatea proiectelor se află într-un moment al procesului de dezvoltare în care o oprire momentană a activității economice nu are un impact semnificativ asupra marjei anuale generate. Majoritatea proiectelor de dezvoltare care contribuie la rezultate sunt vândute în starea finală. Grupul Atenor câștigă mai mult de 15 milioane de euro pe an din închirieri. Aceste venituri nu au fost afectate semnificativ.

* Diversificarea sectorială și geografică a proiectelor care contribuie la rezultatele din 2020 a limitat impactul pandemiei. Jumătate din portofoliul Atenor se află în țările europene mai puțin afectate de Covid-19. În ceea ce privește perspectivele economice și ciclice, Grupul specifică faptul că este prea devreme pentru a evalua impactul posibil asupra rezultatelor. Se poate observa o încetinire a deciziilor la nivel corporativ pentru închirieri de spații de birouri, deși acest lucru este mai marcant în Europa de Vest decât în ​​Europa Centrală. Chiar și cele mai pesimiste prognoze pentru 2020 sunt însoțite de previziuni ale unei creșteri în anul 2021. Funcționarea corespunzătoare a sistemelor și piețelor financiare ar trebui să faciliteze o redresare rapidă, susțin oficialii Atenor.O relansare economică prin investiții masive în economia durabilă (inclusiv Green Deal-ul inițiat în 2019 de Comisia Europeană), cu siguranță va ajuta sectorul dezvoltării proprietăților și, în special, pe Atenor, având în vedere strategia de dezvoltare urbană pe care a implementat-o ​​din anul 2007, care a vizat dezvoltarea clădirilor performante.Prin urmare, Atenor continuă dezvoltarea celor 28 de proiecte din portofoliul său, în suprafață totală de aproximativ 1.200.000 mp.

 

 

Citiți și:

Prima etapa a unui ansamblu mare, in autorizare

Peste 100 de loturi pentru case vor forma un ansamblu rezidential

Cimentul si caramida s-ar putea ieftini in perioada urmatoare

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2020

Sus