Oferte locuri de munca top

Atasati de la Mediu, in misiunile diplomatice din strainatate

Un Corp al atașaților pe probleme de mediu ar urma să înființat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern.

Acești atașați ar urma să asigură reprezentarea ministerului în cadrul misiunilor diplomatice ale României în străinătate.

Ei vor fi desemnați de ministrul Mediului, dintre specialiștii ministeruluisau ai instituțiilor din subordinea ori de sub autoritatea sa.

Proiectul de act normativ prevede ca atașații să își desfășoare activitatea pe o perioadă de 4 ani, cu posibilitatea prelungirii cu până la 12 luni.

Cheltuielile aferente funcționării Corpului atașaților pe probleme de mediu vor fi asigurate din bugetul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Atașații de mediu vor avea următoarele atribuții:

”a) crearea, cultivarea și dezvoltarea dialogului și sprijinirea proiectelor și inițiativelor de cooperare în domeniul climei și protecției mediului;
b) promovarea unor obiective și interese punctuale ale României în contextul negocierilor care au loc la nivelul Uniunii Europene sau în plan international, cu state terțe;
c) sprijinirea obiectivelor Uniunii Europene, asumate și de România în cadrul forurilor internaționale de profil , pe cont propriu sau în cooperare cu alte state membre UE;
d) sprijinirea realizării obiectivelor rețelei de diplomație climatică a României.”

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus