Oferte locuri de munca top

Astaldi, FCC Construction, Delta ACM, AB Construct isi vor primi banii

Ministerul Transporturilor isi plateste din datorii. Din fondurile primite la sfârşitul lunii decembrie 2019, în urma rectificării bugetare, Metrorex S.A. a achitat restanţa către ALSTOM Transport S.A în valoare de 147.308.910 lei.

Diferenţele urmează să fie utilizate pentru acoperirea altor obligaţii de plată restante, inclusiv suma de 63.148.330 lei, reprezentând restanţa către Asocierea ASTALDI S.p.A – FCC CONSTRUCCION S.A, DELTA A.C.M. 93, AB CONSTRUCT, conform Hotărârii civile nr. 4577/2017.

În urma asigurării sumelor necesare prin rectificarea bugetară aprobate de către Guvernul României, în Ajunul Crăciunului 2019, Metrorex S.A. a încheiat cu firma ALSTOM Transport S.A contractul ce are ca obiect prestarea de “Servicii de mentenanţă pentru ramele electrice de metrou şi vehicule feroviare specifice infrastructurii de metrou pentru perioada de 1 an”.

Astfel sunt asigurate serviciile specializate pentru material rulant metrou şi furnizarea unui serviciu de transport călători începând cu data de 1 ianuarie 2020.

Preţul total estimat al Contractului, pe baza costurilor unitare şi a kilometrilor estimați pentru perioada de 12 luni, este de 191.758.500 Lei.

”Problema datoriei pe care Metrorex o avea față de Alstom a fost rezolvată. Inconștiența și lipsa de asumare a responsabilității puteau duce la afectarea funcționării normale a întregii rețele a metroului, fapt ce nu s-a petrecut în cei 40 de ani de existență.” a declarat ministrul Lucian Bode.

 

 

Citiți și:

Pregatiri pentru construirea unui depozit farmaceutic

Peste 33 km DJ vor fi reabilitati cu 16 mil euro

Proiect imobiliar, aprobat spre a fi construit intr-o zona selecta a Capitalei

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus