Oferte locuri de munca top

Asigurarea hranei este o problema pentru un sfert dintre canadieni

Oamenii stau la coadă în fața Băncii de Alimente Fort York de pe College St., în Toronto, în mai 2023. Noile date de la StatsCan arată că un sfert dintre canadieni raportează că nu mai au mâncare, compromit calitatea alimentelor lor sau își fac griji cu privire la locul de unde vor mânca următoarea datî.

Cozile lungi de cărucioare, anxietatea și disperarea din fața bisericilor și a organizațiilor de servicii sociale din orașele canadiene sunt imposibil de ratat.

Aceste cozi sunt unele dintre cele mai vizibile semne ale unei societăți care și-a pierdut drumul, dar realitatea este că reprezintă o mică parte din criza actuală, arată un articol din The Toronto Star.

Datele publicate recent de Statistics Canada arată că niciodată, în istoria înregistrată a națiunii, nu a fost insecuritatea alimentară mai ridicată decât în acest moment.

Aproape un sfert din canadieni afirmă că nu au mâncare, fac compromisuri cu privire la calitatea alimentelor lor sau sunt îngrijorați de unde va veni următoarea lor masă, ceea ce reprezintă aproape nouă milioane de oameni (din care 2,1 milioane de copii) și o creștere cu 26% față de anul trecut.

Aceste cifre sunt mult mai rele pentru familiile monoparentale, adulții singuri care muncesc, persoanele care trăiesc cu dizabilități și comunitățile de culoare și indigene.

Nu numai că mai mulți oameni îngroașă rândurile persoanelor cu nesiguranță alimentară, dar și nivelurile de privare sunt în creștere.

De exemplu, numărul persoanelor care raportează că nu își permit întotdeauna suficient pentru a mânca a crescut cu 50% în acest an – adică 2,3 milioane de oameni în toată țara.

Aceste statistici și consecințele lor sociale, economice și morale îi afectează pe toți canadienii.

Trebuie luat în considerare și impactul asupra sistemului canadian de sănătate.

După cum arată cercetările, persoanele care suferă de nesiguranță alimentară sunt mult mai predispuse să aibă probleme de sănătate mintală și fizică și mult mai puțin probabil să aibă un venit disponibil pentru a gestiona aceste probleme.

Persoanele care au nesiguranță alimentară apar în număr mai mare la cabinetele medicale, secțiile de urgență și secțiile de spital.

Când sunt internați, ajung să rămână mai mult timp și au șanse mai mari să fie readmiși.

Toate problemele lor de sănătate sunt intensificate pe măsură ce severitatea insecurității alimentare casnice se înrăutățește.

Insecuritatea alimentară este legată strâns de veniturile inadecvate și nesigure.

Din ce în ce mai mulți oameni pur și simplu nu au suficienți bani pentru a trăi. Salariile mici și beneficiile reduse, precum și programele de asistență socială provinciale și teritoriale extrem de inadecvate contribuie la decalajul dintre venituri și costurile vieții.

Este o problemă care se agravează de ani de zile, dar creșterile costurilor pentru hrană, adăpost, combustibil și alte necesități au împins milioane de oameni sub pragul subzistenței.

Amploarea acestei crize necesită un răspuns național.

Hale de productie si depozitare vor fi edificate in provincie

”Vestea bună este că știm deja pârghiile politice cheie la nivel federal pentru a o aborda. Cercetarea este fără echivoc: investițiile directe reduc insecuritatea alimentară, îmbunătățesc sănătatea și contribuie la promovarea unei societăți mai echitabile” au explicat Nick Saul, CEO al firmei Community Food Centres Canada, și Valerie Tarasuk, profesor emerit în cadrul Universității Toronto și investigator principal al companiei PROOF în articolul The Toronto Star.

Din păcate, recentul buget federal nu a reușit să se ridice la acest punct.

Deși guvernul canadian s-a angajat să investească în domenii critice ale infrastructurii sociale, cum ar fi locuințele la prețuri accesibile și asistența farmaceutică – care, dacă sunt implementate pe deplin, vor fi benefice pe termen lung.

Chiar și lansarea Beneficiului pentru persoanele cu handicap din Canada nu este suficientă: un ajutor mic de 200 de dolari pe lună, care este greu de accesat și nu va ajunge în buzunarele oamenilor până în iulie 2025.

Este nevoie de o acțiune imediată. Acest lucru începe cu angajamentul guvernului federal de a reduce insecuritatea alimentară la jumătate și de a elimina complet insecuritatea alimentară severă până în 2030.

Atingerea acestui obiectiv va necesita politici îndrăznețe. Canadienii cu venituri mici trebuie să aibă venituri adecvate și stabile, indiferent dacă sunt sau nu în forța de muncă.

Extinderea beneficiului pentru lucrătorii din Canada într-un nou supliment pentru vârsta de muncă din Canada ar începe să creeze o mai bună incluziune și sănătate pentru acest grup demografic adesea trecut cu vederea.

Creșterea indemnizației de handicap din Canada și transformarea creditului pentru GST într-un nou beneficiu pentru produse alimentare și produse esențiale ar putea ajuta, de asemenea, să stabilim o bază mai demnă pentru cetățenii noștri cei mai vulnerabili.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2024

Sus