Oferte locuri de munca top

Arhitecți și antreprenori proeminenți din 10 țări deschid anul arhitectural 2015 la GIS București

masterclass GIS april 2015GIS 2015 Expo Conferința de Arhitectură de Interior și Design de Interior și Contractor Instalații deschid la București, pe 7 și 8 aprilie, la Radisson Blu Hotel, seria evenimentelor internaționale dedicate arhitecților și contractorilor, organizate de ABplus Events, Asociația Culturală Pro Event și Ordinul Arhitecților din România și Asociația Inginerilor de Instalații din România.

Ediția din acest an a Expoconferinței Internaționale de Arhitectură GIS va reuni peste 300 de arhitecți și speakeri premiați din 10 țări, laureați ai ultimelor ediții ale competițiilor internaționale.

În programul conferinței sunt prezenți arhitecţi cu portofolii impresionante, cu cele mai recente și apreciate proiecte din Statele Unite ale Americii, Austria, Olanda, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Italia, Turcia, Franța și România.

Speakerii invitaţi, printre care se numără câştigători ai competiţiilor internaţionale de arhitectură din 2014 şi 2013, vor prezenta la GIS 2015, la cel mai înalt nivel, realizările arhitecturii şi design-ului de interior contemporan, de la design-ul interior pentru birouri, spaţii culturale pentru hoteluri şi restaurante, piscine şi spa, restaurări, la proiecte rezidenţiale şi mixte.

În cadrul GIS 2015 va fi organizat, cu susținerea Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București, un Master Class de arhitectură realizat de arhitectul american Hagy Belzberg FAIA (Fellow of the American Institute of Architects), invitatul special al ediţiei GIS 2015,pe 8 Aprilie, la Hotelul Radisson Blu din Bucureşti. Prezentarea sa, „Complexitatea Atentuantă – Arhitectura tragediei şi speranţei”, se concentreză pe un studiu de caz legat de conceptul creator al „ The Los Angeles Museum of Holocaust”, proiect ce i-a adus în 2014 două premii AIA (Institutul American al Arhitecţilor) în acelaşi an – premiul de onoare AIA atât pentru arhitectură cât şi pentru arhitectură de interior. Acest lucru s-a întâmplat doar de şase ori în istoria Premiilor AIA.

Arhitectul din Santa Monica, California, distins în 2014 cu premiul de excelenţă al prestigioasei reviste “Interior Design Magazine”, prin listarea în “Hall of Fame”, va susţine o prelegere dedicată studenților la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu”din Bucureşti, în data de 6 aprilie 2015. De asemenea, în deschiderea sesiunii plenare a GIS 2015, pe 7 aprilie, va avea o intervenție privind experiența sa în calitate de fost director al Institutului American al Arhitecților (AIA), Filiala Los Angeles, vreme de două mandate.

Seria de evenimente profesionale organizate la București în cadrul GIS 2015, cuprinde un program de  sesiuni plenare, studii de caz și paneluri tematice organizate sub forma unor dezbateri interactive, cu participarea a peste 300 de arhitecți.

Keynote Speaker la expo conferința GIS din acest an sunt câștigătorii  Red Dot Design Award (n.r- premiu reprezentativ pentru tematica conferinței GIS – arhitectura de interior și design-ul de interior), ediția din 2014 și ediția din 2013, arh. Zeynep Esra Akten (Turcia – proiect noul terminal de la aeroportul internaţional „Azerbaijan Heydar Aliyev”) și arch. Fokke Moerel (Olanda – proiect „Book Mountain”). În cadrul conferinței ark. Moerel va prezenta și proiectul de renovare a monumentului „Stedelij Museum Schiedam” și “Market Hall Rotterdam”, proiect nominalizat pentru premiul “Best Shopping Centre” și pentru “Premiul special al Juriului” la competiția MIPIM (Le marché international des professionnels de l’immobilier)de la Cannes, evenimentul liderilor arhitecți și constructori din sectorul imobiliar din întreaga lume.

În centrul evenimentelor internaționale și culturale dedicate arhitecturii realizate de Asociația PRO Event la București se află pe 7 aprilie dezbaterea „Architectural/Cultural heritage”, moderată de arh. Șerban Sturdza, Președintele OAR București și Vice-Președinte al fundației Pro Patrimonio. Evenimentul va avea loc  între orele 16:00 – 18:00, la Radisson Blu Hotel București, Sala Maia și Seminar Foyer, fiind organizat sub formă de masă-rotundă cu invitații speciali GIS 2015, reprezentanții centrelor și institutelor culturale, și reprezentanți ai mediului diplomatic și academic de la București, fiind urmat de întâlnirea de networking „SHARE”.

Expo Conferinţa Internaţională GIS face parte dintr-un proiect european, ediţia din Varşovia a deschis anul arhitectural în Polonia pe 9 februarie şi acum este urmată de ediţia de la Bucureşti, între 7 – 8 Aprilie. Scopul acestei expo conferinţe este de a promova, la nivel european, cele mai bune exemple de practică în arhitectura contemporană, schimbul de idei şi dialogul contemporan.

“Arhitectura de interior are dinamica cea mai accentuată atunci când e vorba de progres și relansarea sectoarelor construirii. În România domeniul arhitectiurii de interior își definește un drum propriu din ce în ce mai bine conturat. Conferința GIS de acest an își propune să interogheze arhitecți și designeri proeminenți din lume și profesioniști autohtoni despre starea domeniului în care activează, despre prezent și viitor. Cultura interioarelor este un prim semn de de sănătate a culturii construirii și vă invităm să discutăm despre direcțiile contemporane ale acestora”, a declarat arh. Șerban Țigănaș, președintele Ordinului Arhitecților din România.

Mulțumim partenerilor și sponsorilor GIS 2015!

 

Sus