Oferte locuri de munca top

ArcelorMittal Galaţi vizează creşterea producţiei cu 15%

_DSC5512ArcelorMittal Galaţi vizează creşterea producţiei cu 15% în 2015, în urma unor retehnologizări majore la Furnalul nr. 5 şi la Oţelărie, precum şi a finalizării cu succes a etapei de revenire în parametri a echipamentelor modernizate.
Reprezentanţii companiei estimează o creştere a producţiei de la 1,6 milioane de tone, la peste două milioane de tone în 2015.
“Aceste investiţii importante, care însumează 10 milioane de euro, demostrează angajamentul ArcelorMittal faţă de unitatea sa din Galaţi”, a declarat Bruno Ribo, Director General al Diviziei de Business Galaţi – Skopje. “În lunile care au urmat lucrărilor, am înregistrat rezultate bune în procesul de readucere în parametri a echipamentelor modernizate, cu efecte pozitive și imediate asupra operațiunilor”, au precizat într+un comunicat reprezentanţii companiei.
La Furnalul nr. 5, lucrările – care fac parte din a doua fază a procesului de modernizare lansat în urmă cu trei ani – au inclus în principal schimbarea completă a sistemului de încărcare. Acest proiect a presupus un volum de aproximativ 91.000 de ore de lucru și nicio abatere de la regulile cardinale de securitate și sănătate.
La Oțelărie, retehnologizarea a inclus schimbarea Convertizorului nr. 3 și alte lucrări de modernizare.
Rezultatele înregistrate în primele luni de la finalizarea investițiilor și a perioadei de readucere în parametri au fost pozitive. În august, Furnalul nr. 5 a înregistrat cea mai mare producție lunară din ultimii 34 de ani.

Compania siderurgică şi minieră ArcelorMittal este prezentă în peste 60 de ţări, în 20 dintre acestea având unităţi proprii de producţie.
În 2013, ArcelorMittal a înregistrat venituri de 79,4 miliarde USD şi o producţie de oţel de 91,2 milioane de tone, iar producţia de minereu de fier a fost de 58,4 milioane de tone.
ArcelorMittal este cotat la bursele din New York (MT), Amsterdam (MT), Paris (MT), Bruxelles (MT), Luxemburg (MT) şi la bursele spaniole de la Barcelona, Bilbao, Madrid şi Valencia (MTS).

Sus