Oferte locuri de munca top

Aproape 7.000 de locuinţe vor fi construite cu credit de la BDCE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

România va împrumuta 175 milioane euro destinate Proiectului de construcție a locuințelor pentru persoanele/familiile tinere. Guvernul a aprobat marti, printr-un Memorandum, Acordul-cadru pentru contractarea unui credit de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE).

În jur de 6.990 de locuințe sociale, destinate închirierii de către persoane/familii tinere cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, urmează să fie construite în cadrul proiectului.

După finalizarea lucrărilor de construcție a locuințelor, acestea vor fi transferate în administrarea autorităților publice locale, care vor avea obligația repartizării locuințelor în vederea închirierii acestora.

Perioada de implementare a proiectului este de 5 ani, respectiv 2016 – 2020.

Costul total net estimat al proiectului, care se va realiza în perioada 2016-2020, este de 250 de milioane de euro. Finanţarea va fi asigurată din următoarele surse: împrumutul BDCE în valoare de 175 de milioane de euro, precum şi contribuția statului român în valoare de 75 de milioane de euro, din care 37,5 milioane de euro reprezentând sume alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) și transferate Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL) și 37,5 milioane de euro reprezentând sume alocate în bugetele locale (terenuri și viabilizări).

Perioada de acordare a împrumutului este de până la 20 de ani, din care până la 5 ani perioadă de grație, iar numărul maxim de tranșe va crește de la 12 la 15.

Data limită de tragere a împrumutului este 31 martie 2021. Plata datoriei publice aferentă împrumutului se va realiza în condiții de piață avantajoase.

Sus