Oferte locuri de munca top

Aproape 65 mil euro, bani europeni, pentru proiectele de transport

Pentru trei proiecte importante de infrastructură de transport au fost realizate rambursări de aproape 65 milioane de euro, echivalentul a 311 milioane de lei, prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM.

Cele mai semnificative rambursări au vizat infrastructură de transport:

* Reabilitarea liniei de cale ferată Frontiera Curtici-Simeria, parte componentă a Coridorului IV Pan European pentru circulația trenurilor cu viteza max. de 160 km/h, tronsonul 2 km. 614-Gurasada și tronsonul 3 Gurasada-Simeria, pentru care s-au rambursat aproximativ 168 milioane lei;
* Infrastructura integrată pentru zona orbitală a Municipiului București, pentru care s-au rambursat aproximativ 96 milioane lei;
* Drum expres Craiova-Pitești, pentru care s-au rambursat aproximativ 47 milioane lei.

Aceste sume au reieșit după ce Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a transmis Autorității de Certificare și Plată, din cadrul Ministerului Finanțelor Publice, declarații de cheltuieli în valoare totală de 821 milioane lei, echivalentul a aproximativ 166 milioane euro.

Construirea unui spital, planuita in Capitala

Declarațiile de cheltuieli cuprind:

– o declarație de cheltuieli cu valoarea totală eligibilă de 614 milioane lei, echivalentul a aprox. 124 milioane euro (din care fonduri provenite din Fondul de Coeziune plătite în cuantum de 521 milioane lei).
– o declarație de cheltuieli cu valoarea totală eligibilă de 207 milioane lei echivalentul a aprox. 42 milioane euro (din care fonduri FEDR plătite în cuantum de 176 milioane lei.)
Sumele reprezintă cheltuieli eligibile efectuate din fonduri europene în cadrul proiectelor de infrastructură mare, derulate de beneficiarii POIM pentru luna august 2021.
De asemenea, rambursări importante au fost operate și pentru infrastructura de mediu, astfel:
* Viziune 2020, pentru care s-au rambursat aproximativ 110 milioane lei;
* Reducerea eroziunii costiere Faza II (2014-2020), pentru care s-au rambursat aproximativ 31 milioane lei;
* Finalizarea stației de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare și a canalului colector Dâmbovița (Caseta) în Municipiul București – Etapa II, pentru care s-au rambursat aproximativ 28 milioane lei.

„Această etapă este ultima și cea mai importantă în finalizarea procesului de rambursare a fondurilor europene, declarațiile de cheltuieli transmise astăzi reflectând, practic, investițiile realizate cu sprijinul Autorității de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare, pentru îmbunătățirea condițiilor de transport și mediu pentru cetățeni”, a declarat secretarul de stat Cristian Roman.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2021

 

Sus