Oferte locuri de munca top

Aproape 50 mil euro, pentru realizarea unui pod si reabilitarea strazilor

Un proiect important urmează să fie implementat în municipiul Arad, în valoare de aproape 50 milioane de euro, unul dintre cele mai mari proiecte pe fonduri europene din România.

În acest sens, Primăria municipiului și Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) au semnat acordul de finanțare pentru proiectul “Amenajare traseu de transport public de călători care să asigure legătura pe arterele urbane între zona UTA şi strada Ştefan cel Mare”.

Proiectul presupune construirea unui nou pod peste râul Mureş, achiziţionarea a 10 autobuze electrice (5 de capacitate medie în lungime de 12m și 5 de capacitate mică în lungime 10m), amenajarea de străzi noi (continuare str. A. Șaguna – str. Câmpia Turzii, continuare str. Ticu Dumitrescu) și reabilitarea străzii Andrei Șaguna, tronsonul cuprins între str. Condurașilor și str. Barbu Lăutaru.

De asemenea în cadrul aceluiași proiect se vor amenaja două stații de alimentare pentru autobuzele electrice și se vor construi (6) și moderniza (17) staţii de transport public de călători.

În plus, se vor amenaja noi kilometri de piste pentru biciclete pe zona cuprinsă între str. Andrei Șaguna şi noul pod și de la intersecția cu str. Economului până la str. Ogorului și se vor achiziționa 330 de biciclete.
„Am semnat în sfârșit acordul de finanțare cu ADR Vest pentru unul dintre cele mai mari proiecte din fonduri europene din România! Aproape 50 de milioane de euro pentru un proiect cu un impact decisiv asupra traficului și a transportului public din Arad! Din păcate a trebuit să așteptăm aproape un an de zile până ce un domn de la București a semnat o hârtie de la Minister. Intrăm în linie dreaptă, documentele pentru licitația de proiectare a podului sunt spre final, dăm drumul și licitației pentru autobuze și biciclete, astfel încât să câștigăm timp. Este un proiect pe 4 ani de zile, nu ar trebui să mai avem nicio piedică, decât probabil eventualele contestații la licitații. ”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.
Proiectul se realizează în cadrul POR 2014 -2020, Axa 4, Obiectivului Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

 

 

 

Citiți și:

Un om de afaceri local investeste intr-un cartier rezidential, pe aproape 2 ha

Locuinte si spatii de productie si desfacere, in planurile unui investitor local

Va creste numarul de locuinte intr-un ansamblu in curs de dezvoltare

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus