Oferte locuri de munca top

Aproape 207 mil lei pentru trasee cicloturistice

Primele contracte finanțate prin componenta C11 Turism și cultură din PNRR au fost semnate, a anunțat ministrul Dezvoltării Cseke Attila.

Cele 7 contracte de finanțare au fost semnate între Ministerul Dezvoltării și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Contractele au valoare totală de 206,98 milioane de lei.

Acestea vizează realizarea a 426 km de trasee cicloturistice pe digurile cursurilor de apă administrate de Administrația Națională ”Apele Române” (ANAR), prin structurile teritoriale ale acesteia, respectiv Administrațiile Bazinale de Apă Banat, Crișuri, Jiu, Mureș și Olt.

Aceste diguri sunt intabulate și se află în proprietatea publică a statului român.

Traseele cicloturistice vor străbate unități administrativ-teritoriale din județele Arad (29,08 km), Bihor (180,20 km), Dolj (25,30 km), Harghita (45,05 km), Mureș (34 km), Satu Mare (4,09 km) și Timiș (108,37 km).

Licitațiile pentru lucrări vor fi lansate în a doua parte a anului.

CNAIR va lamuri o cerinta de documentatia de atribuire

În perioada următoare, Ministerul Dezvoltării va încheia și contracte de finanțare cu autorități ale administrației publice locale care au depus cereri de finanțare pentru realizarea unor trasee mixte, în vederea creșterii accesibilității zonelor turistice, valorificând, în mod sustenabil, elementele de patrimoniu și peisaj natural și cultural.

Cu un buget de 247,5 milioane de euro, în cadrul acestei componente, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației va asigura amenajarea a 3.000 km de trasee cicloturistice.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus