Oferte locuri de munca top

Aproape 17 mil euro pentru extinderea infrastructurii de apa din Gorj

Comisia Europeană a aprobat o investiție de aproape 17 milioane de euro pentru extinderea infrastructurii de apă și canalizare din județul Gorj, România.

Finanțarea va fi efectuată din Fondul de Coeziune.

Principalul scop al proiectului este extinderea sistemelor de alimentare cu apă cu 14 km de conducte de apă și cu 79 km de sisteme de distribuție.

În plus, este planificată reabilitarea a 47 km de conducte de apă și a 95 km de rețea de distribuție.

Reabilitarea va reduce pierderile de apă și 82.200 de locuitori vor beneficia de sisteme îmbunătățite de alimentare cu apă.

Dintre aceștia, un număr de 6.207 de persoane vor fi conectate pentru prima oară la rețeaua de alimentare cu apă.

Epurarea eficace a apelor uzate și sporirea conexiunilor la rețea vor reduce gradul de poluare a râurilor, precum și pierderile de apă cauzate de infrastructura învechită.

De asemenea, proiectul va asigura populației din județul Gorj o alimentare cu apă sigură și fiabilă care respectă legislația UE.

Aparegio SA Gorj are în derulare următoarele proceduri de achiziție publică, cu clauză supensivă:

* CL3 – Executie retele de apa si canalizare in Targu Jiu – Zona Nord-Est, inclusiv statii de pompare si conducte de refulare – 62.490.871 lei fără TVA

* CL 23 – Proiectare şi execuţielucrări surse de apă și aductiuni Târgu Jiu (Runcu, Vâja-Clocotiş, Sohodol, Susita) –  56.828.586 lei fără TVA

* CL 21- Proiectare si executie lucrari la SEAU – Tismana si Pestisani – 17.757.139  lei fără TVA.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2024

Sus