Oferte locuri de munca top

Aplicarea corectiilor de pret in contractele publice va fi imbunatatita

Îmbunătățirea aplicării corecțiilor de preț în contractele pentru investiții din fonduri publice face obiectul unui nou proiect de Ordonanță de Guvern.

Documentul elaborat de Ministerul Investițiilor este în procesul de avizare.

”CNAIR are încredere că în următoarea perioadă acest document va fi aprobat în ședință de Guvern, în acord cu propunerile noastre”, au anunțat reprezentații CNAIR.

Noile propuneri legislative vin în contextul în care UMB, cel mai mare constructor român de drumuri și autostrăzi, a anunțat că nu poate suporta cheltuielile suplimentare generate de scumpirea materialelor de construcții și ar putea renunța la contractele de lucrări.

Un contract rutier de peste 17 mil euro, dorit de trei ofertanti

CNAIR a transmis: ”UMB este un partener pe care CNAIR îl consideră serios. Compania a luat permament măsuri pentru a-i sprijini pe toți constructorii care au contracte în derulare.

În cazul particular al UMB, dovadă sunt întâlnirile periodice cu managementul acestui constructor, pentru găsirea celor mai bune soluții privind acoperirea costurilor suplimentare provocate de creșterea prețurilor materialelor de construcție.

CNAIR a făcut inclusiv propuneri care au dus la aprobarea de către Guvernul României a OUG 64/2022, tocmai pentru a diminua impactul acestor costuri suplimentare.

După publicarea acestei OUG, CNAIR a continuat să propună măsuri de îmbunătațire.

Este adevărat că prețurile materialelor de construcții au crescut constant în ultimele luni, dar CNAIR aplică doar măsuri în concordanță cu legea, cu prevederile contractuale și cu normativele europene.”

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2022

Sus