Solplanet x AeroFix

Apel de proiecte pentru retele de gaze naturale, de anul viitor

În prezent este analizată posibilitatea deschiderii unui nou apel pentru cereri de proiecte pentru rețelele de gaze naturale, în primul trimestru al anului 2021, în funcție de fondurile disponibile, a anunțat recent Ministerul Fondurilor Europene.

Aceasta după ce a fost aprobată Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 128/2020 privind unele măsuri pentru aprobarea Programului național de racordare a populației și clienților non-casnici la sistemul inteligent de distribuție a gazelor naturale.

Pentru acest an, apelul de proiecte pentru realizarea de  sisteme inteligente și sustenabile de transport al energiei electrice şi gazelor natural – O.S 8.2 „Creșterea gradului de interconectare a Sistemului Național de Transport a gazelor naturale cu alte state vecine” este deschis până la data de 17 decembrie 2020.

Conform Ghidului de Finanțare aferent, Autoritatea de Management POIM poate prelungi termenul de depunere în funcție de solicitările primite, de rata de contractare a proiectelor, deciziile de relocare a unor fonduri sau alte considerente.

Procesul de evaluare a proiectelor începe în termen de două luni de la data deschiderii apelului de proiecte și constă în parcurgerea a două etape:

  • evaluarea administrativă și a eligibilității și
  • evaluarea tehnico-economică.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus