Oferte locuri de munca top

Apartamentele vandute PMB au salvat rezultatele Impact

In primul semestru al acestui an, dezvoltatorul Impact Developer & Contractor SA a vândut un număr de 161 locuințe. Dintre acestea, 70 de apartamente din Greenfield au fost vândute către Primăria Municipiului București, în urma participării Impact la licitația publică inițiată de PMB în vederea achiziționării unor locuințe pentru personalul medical din instituțiile aflate în subordinea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

Fără aceste vânzări către PMB, rezultatele ar fi fost cam aceleași ca în primul semestru al anului trecut, când au fost vândute 90 de apartamente.

Apartamentele vândute în primul semestru au totalizat o suprafață construită de 15.167 mp, ceea ce înseamnă o suprafața construită medie per apartament de 94 mp.

Valoarea medie a unei tranzacții pentru apartamente (inclusiv valoarea parcărilor și a terenurilor curte aferente) a crescut cu circa 4,6%, de la aproximativ 99.066 euro în Sem I 2018, la 103.657 euro în Sem I 2019.

Prin urmare, în primul semestru din acest an, prețul mediu de vânzare a fost de circa 1.100 euro/mp suprafață construită.

Continuarea lucrărilor de construcție pentru primele două faze ale proiectului Luxuria și pentru ultima faze din Greenfield III a determinat creșterea stocurilor cu 9% în semestrul I. Nivelul stocurilor de locuințe noi era la finele primului semestru de 365.753 mii lei (echivalent a peste 77 milioane de euro), potrivit datelor comunicate investitorilor.

In Sem I 2019, dezvoltatorul a contractat o linie de finanțare a activității curente de 12 milioane lei de la Libra Internet Bank, utilizata integral la 30 iunie 2019. Aceasta, și utilizarea creditului de investiții contractat de la UniCredit Bank pentru finanțarea primei faze a proiectului Luxuria, sunt motivele principale ale creșterii soldului împrumuturilor bancare cu 21% în semestrul I la acestui an.

Ddezvoltatorul a anunțat că la finele primului semestru erau semnate contracte de pre-vânzare și rezervări pentru 300 de apartamente din Greenfield și Luxuria cu o valoare de circa 144 milioane de lei.

 

 

Citiți și:

Blocuri cu pana la 14 niveluri, in autorizare in Bucuresti

Aparthotel, pe langa apartamente la vanzare

Ansamblu de peste 20.000 mp scd, in autorizare in Capitala

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus