Oferte locuri de munca top

Antreprenorii de santier, tinuti din scurt

Antreprenorii șantierelor pentru proiecte de investiții finanțate prin Programul Operațional Infrastructură Mare vor fi monitorizați și mai intens.

Întrucât există riscul de dezangajare la finele acestui an a fondurilor europene nerambursabile aferente actualei perioade de programare bugetară, guvernanții vor ca lucrările pe șantierele să se deruleze în termenii programați.

Ca urmare, beneficiarii proiectelor din axele prioritare 1 și 2 ale Programului Operațional Infrastructură Mare vor trebui să raporteze periodic detalii privind mobilizarea lunară a antreprenorilor în șantier. Aceasta conform unei noi instrucțiuni a Direcției General Organismul Intermediar pentru Transport.

Informația cu privire la mobilizare se va face raportat la programele de execuție în vigoare, în termen de zece zile de la încheierea lunii pentru care se face raportarea, cuprinzând detalii precum: progres fizic planificat, progres fizic realizat, personal activ în șantier, utilaje și echipamente active în șantier.

Noua prevedere vine în contextul în care ministrul Transporturilor a insistat ca șantierele să rămână deschise și pe perioada de pandemie, dând asigurări că există și finanțare pentru proiectele în execuție, precum și cele ce vor fi lansate în perioada următoare.

Totodată, la nivelul CNAIR, directorul general Mariana Ioniță susține că plățile facturilor sunt la zi, termenele de plată ale acestora diminuându-se semnificativ.

De asemenea, Agenția Națională pentru Achiziții Publice caută soluții pentru simplificarea cadrului legislativ, precum și pentru îmbunătățirea procesului de achiziții publice prin transparentizarea și diminuarea numărului de contestații.

 

 

 

Citiți și:

Drum extins la 4 benzi, cu fonduri europene

Spatii de productie si depozitare de circa 12 mii mp

Cladire rezidentiala cu 14 niveluri, in planul unui cunoscut dezvoltator

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2020

 

Sus