Oferte locuri de munca top

Ansamblu rezidential in Iasi: nivel mediu de informare a potentialilor cumparatori

Un nou ansamblu imobiliar urmează să fie finalizat în vara anului viitor în municipiul Iași.  Acesta va avea 11 etaje și este construit pe un teren situat pe Aleea Mihail Sadoveanu, nr. 43.

Spre deosebire de alte oferte de pe piața imobiliară, aceasta menționează cine este dezvoltatorul. Prin urmare, cei interesați să cumpere locuințe în acest ansamblu știu de la început că responsabil de proiect este compania Inamstro SRL din Iași. Aceasta este deținută de investitori din Republica Moldova.

Clădirea va cuprinde 90 de apartamente și penthouse-uri. Apartamentele vor avea două, trei, patru sau cinci camere.

Oferta dezvoltatorului menționează suprafețele locuințelor (59,80 mp pentru două camere), dar nu precizează dacă este vorba de suprafața construită sau de cea utilă.

De asemenea, oferta include prețurile de vânzare și menționează că nu includ TVA. Pentru două camere prețul este de 83.580 euro la care se adaugă TVA.

După cum ne-a relatat Iulian Lazăr, manager de vânzări al companiei Inamstro:  ”Aproximativ 70% dintre apartamente au fost deja contractate. Sunt cumpărate în principal apartamente cu două și trei camere. Viitorii proprietari sunt nu numai ieșeni. Sunt și din Republica Moldova, Bacău, Vaslui, dar și din alte zone ale țării. Din câte am observat este vorba mai mult de familii, care doresc să se stabilească în municipiul nostru.”

Lucrările de construcție sunt în grafic, clădirea fiind ridicată deja până la etajul 9.

Domnul Lazăr a mai precizat că nu s-a înregistrat un recul al cererilor de cumpărare de locuințe în ultima perioadă, probabil și datorită faptului că dezvoltatorul nu a crescut substanțial prețurile. Singura majorare a prețurilor, de după Paște, a fost de ”doar circa 50 de euro în plus, la metrul pătrat”.

Site-ul de prezentare a ansamblului nu include date despre proiectantul și constructorul proiectului. Informațiile privind dezvoltatorul, proiectantul și constructorul sunt de natură să inspire încredere potențialilor cumpărători pentru că arată cui revine responsabilitatea pentru proiectul respectiv.

Apreciem că, din punctul de vedere al informațiilor oferite potențialilor cumpărători, proiectul din Iași al dezvoltatorului Inamstro are un nivel mediu de transparență.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2021

Sus