Oferte locuri de munca top

ANRE definitivează tarifele pentru micii producători de energie

DSC08194Sumele ce vor fi obţinute de micii producători de energie renegerabilă la livrarea producţiei în reţeaua naţională, cunoscute sub denumirea de Feed-in-Tariff, vor fi stabilite definitiv de Autoritatea Natională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) în următoarea perioadă.
Reprezentanţii (ANRE) au precizat:
“În următoarele zile, Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), va finaliza procedura astfel încât să se aprobe metodologia pentru Feed-in-Tariff pentru proiecte cu capacităţi instalate de până la 0,5 MW. Imediat după ce va fi analizată şi se va lua decizia în legatură cu subvenţia finală / MWh injectată în Reţeaua Naţionala, se va aştepta ca toată procedura să fie finalizată până la sfarşitul lunii octombrie.”
Sistemul “feed-in tariff” are rolul de încuraja investiţiile în producerea energiei regenerabile. Se vor stabili preţuri reglementate unice pentru fiecare tip de tehnologie în parte în funcţie de costul de generare. Producătorii din acest domeniu vor beneficia de contracte pe termen lung.

Sus