Oferte locuri de munca top

ANRE a aprobat tarifele Transelectica

Tariful mediu pentru serviciul de transport al energiei electrice, cu componentele aferente, tariful pentru serviciul de sistem și prețul reglementat pentru energia electrică reactivă, care vor fi practicate de Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica” – S.A. pentru anul tarifar 1 iulie 2018 – 30 iunie 2019, au fost aprobate de către Comitetul de reglementare al ANRE.

Aplicarea noilor tarife nu va avea impact asupra prețurilor energiei electrice la clienții finali, inclusiv asupra prețurilor aplicate de furnizorii de ultimă instanță obligați clienților finali alimentați  în regim de serviciu universal, susțin reprezentanții ANRE.

Valorile tarifelor aprobate au urmărit evoluția consumului de energie  electrică în anii 2016 și 2017, a prețului de achizițieși a cantității de energie electrică necesare pentru acoperirea consumului propriu tehnologic (CPT) față de prețul prognozat, respectiv de cantitatea prognozată pentru anul 2017-2018,  a prețurilor de furnizare a serviciilor de transport şi sistem (STS) achiziționate în sistem concurențial, precumși a inflației realizate în anul 2017 și 2018 față de prognozele anterioare ale Comisiei Naționale de Prognoză, utilizate la proiectarea tarifelor.

În premieră pentru piața de energie electrică din România, Comitetul de reglementareal ANRE a aprobat desemnarea Enel Energie Muntenia S.A. în calitate de Furnizor de Ultimă Instanță opțional (FUI opțional), pentru zonele de rețea Moldova, Oltenia, Muntenia Nord, Transilvania Nord și Transilvania Sud.

Desemnarea Enel Energie Muntenia S.A. va conduce la creșterea numărului de opțiuni pe care un client beneficiar de serviciu universal le va avea la încheierea contractului de furnizare, pentru locurile de consum amplasate în cele 5 zone de rețea menționate, iar în calitatea sa de FUI opțional, compania va avea obligația să asigure furnizarea energiei electrice în regim de serviciu universal, în aceleași condiții de siguranță și calitate ca și FUI obligat și la un preț mai mic cu 0,3% față de cel al furnizorului obligat pentru zona de rețea respectivă.

Reamintim că, în ședința din data de 22.05.2018, Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat scăderea, în medie, cu 3,53% a valorii prețurilor maxime pentru serviciul universal aplicate de FUI obligat consumatorilor casnici începând cu 1 iulie 2018.

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 4/ iunie 2018

Sus