Oferte locuri de munca top

ANL demareaza constructia de locuinte in Maramures

1499.jpg Agentia Nationala pentru Locuinte a demarat constructia unui nou proiect in localitatea Sieni, din Maramures.
Investitia se deruleaza prin Programul „Locuinte pentru tineri, destinate inchirierii” si prevede construirea a 30 de unitati locative cu cate 2 camere. Constructia va avea doua tronsoane cu regim de inaltime P+3E: 6 apartamente la parter si cate 8 apartamente pe fiecare etaj. Termenul de punere in functiune este de 8 luni de la data ordinului de incepere a lucrarii.
In judetul Maramures, ANL mai are in implementare, in cadrul aceluiasi program, 36 apartamente in Comuna Farcasa, str. Independentei, nr. 1A.
Programul „Locuinte pentru tineri, destinate inchirierii” este un program lansat de ANL in anul 2001, beneficiarii fiind tineri intre 18 si 35 de ani. Locuintele sunt construite pe terenuri puse la dispozitia ANL de catre autoritatile publice locale, care gestioneaza si procesul de repartizare a locuintelor, in baza dosarelor si cererilor pe care le primesc de la solicitanti.
Tinerii care locuiesc cu chirie intr-o locuinta construita prin ANL au posibilitatea de a o cumpara dupa o perioada de inchiriere de minimum un an. Valoarea de vanzare a locuintei reprezinta valoarea de inlocuire inmultita cu suprafata construita desfasurata, din care se scade amortizarea calculata de la data punerii in functiune a locuintei pana la data vanzarii acesteia. Valoarea de inlocuire este 326 de euro/mp, inclusiv TVA, fiind valabila pana la data de 31 iulie 2014. La valoarea de vanzare se adauga un comision de 1% pentru acoperirea cheltuielilor de publicitate imobiliara efectuate de autoritatile publice locale.

Sus