Oferte locuri de munca top

Anil Markandya despre eficiența energetică

anil“Este foarte important ca România să recunoască impactul major pe care schimbarea climatică îl va avea asupra ţării”, a declarat Prof. Dr. Anil Markandya specialist în politici de mediu, câştigător al Premiului Nobel  în 2007, într-un interviu acordat reprezentanţilor Băncii Mondiale la Bucureşti.

Acesta a mai adăugat că încălzirea globală implică şi creşterea nivelului mării ceea ce va face ca riscul inundaţiilor să crească în zona de frontieră

De asemenea este necesară pregătirea în agricultură unde recoltele se vor schimba sub impactul fenomenelor extreme ca inundaţia şi seceta.

“Ca membru al Uniunii Europene, România are numeroase angajamente pentru reducerea gazelor cu efect de seră. Demersurile vor fi costisitoare dar vor exista mai multe beneficii precum reducerea poluării aerului ca urmare a arderii combustibililor fosili. Noua infrastructură necesară pentru aceste schimbări creează locuri de muncă noi şi stimulează creşterea economică”, a mai precizat sursa citată.

Eficienţa energetică a clădirilor este un punct important al strategiei si unul unde România mai are multe de făcut, potrivit Prof. Dr. Anil Markandya.

De asemenea România are foarte mult de lucrat la capitolul atitudine faţă de creşterea eficienţei energetice prin folosirea energiilor regenerabile. “ O trăsătură importantă aici este rolul dezvoltării oraşelor şi planificarea zonală pentru a reduce nevoia de a călători şi a sprijini mobilitatea prin mers sau ciclism.”

În acelaşi timp reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră nu este numai o problemă a autorităţilor ci şi una a cetăţenilor care ar trebui să găsească modalităţi personale de reducere a consumului.

Sus