Oferte locuri de munca top

Anghel Saligny: Va incepe a doua runda pentru finantarea infrastructurii apa-canal

A doua rundă de depunere a cererilor de finanțare pentru proiectele de construire și modernizare a rețelelor de apă și canalizare, finanțate prin Programul național de investiții ”Anghel Saligny”, va demara pe 10 aprilie.

Această rundă va fi deschisă exclusiv pentru județele Bistrița-Năsăud, Brăila, Constanța, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Mehedinți și Vrancea, pentru care, în urma repartizării tuturor sumelor pentru finanțarea obiectivelor de investiții care se încadrează în Program, au mai rămas fonduri disponibile în valoare totală de circa 1,24 miliarde lei.

Ordinul ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin care se aprobă demararea acestei noi sesiuni de depuneri de cereri de finanțare va intra în vigoare după 3 zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

Autoritățile locale din cele 10 județe vor avea la dispoziție, timp de 30 de zile, începând de luni, 30 aprilie, ora 10:00, platforma digitală https://investitii.mdlpa.ro/, special creată pentru depunerea cererilor de finanțare pentru proiectele care vizează lucrări la rețelele de apă și canalizare.

Proiect logistic, cu aproape 60 mii mp, in curs de autorizare

Programul național de investiții ”Anghel Saligny” dispune de un buget de 65,5 miliarde de lei, prin care asigură serviciile de bază în localități (apa, rețeaua de canalizare și gaze) și se reabilitează drumurile și podurile.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/ aprilie  2023

 

 

Sus