Oferte locuri de munca top

Anghel Saligny: Cereri de patru ori mai mare decat bugetul alocat

La aproape 4,5 miliarde de lei se ridică suma totală a cererilor de finanțare din al doilea apel al Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, a anunțat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Această valoare este mai mare de aproape patru ori decât bugetul alocat de 1,23 miliarde de lei.

În total, au fost depuse 375 de cereri de către 310 unități administrativ-teritoriale din cele 10 județe pentru care a fost deschis cel de-al doilea apel de proiecte.

Termenul de depunere pentru al doilea apel s-a încheiat aseară la ora 0.00.

Această rundă a fost deschisă exclusiv pentru județele Bistrița-Năsăud, Brăila, Constanța, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Mehedinți și Vrancea, pentru care, în urma repartizării tuturor sumelor pentru finanțarea obiectivelor de investiții care se încadrează în Program, au mai rămas fonduri disponibile.

Cele mai multe proiecte au fost depuse de 132 de localități din județele Galați, Dolj și Mehedinți, pentru 155 de proiecte care vizează lucrări la sistemele de apă și canalizare.

Interes ridicat pentru un contract de lucrari ingineresti

27% dintre unitățile administrativ-teritoriale din România nu au acces la o rețea de apă, iar 57% nu beneficiază de canalizare, din acest motiv este nevoie de Programul de investiții ”Anghel Saligny”, afirmă oficialii.

”Accesul la apă și canalizare este un serviciu de bază, nu un lux, iar faptul că au fost depuse cereri de finanțare pentru o sumă aproape de patru ori mai mare față de cea alocată arată că este nevoie de acest instrument de finanțare” a declarat Ministrul Dezvoltării Cseke Attila.

Programul național de investiții ”Anghel Saligny” dispune de un buget de 65,5 miliarde de lei.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus