Oferte locuri de munca top

Anchor Grup reia investitiile in Romania

altoonporter_bucarestiMall_cam04_ext_0000_old logoDezvoltatorul turc Anchor Grup va renova cele doua centre comerciale pe care le detine in Capitala si va finaliza lucarile la cladirea de birouri Anchor Plaza Metropol, din Bd. Timisoara, a anuntat Yurdaer Kahraman, Global CEO Commercial Real Estate Properties Fiba Holding, din care face parte si Anchor Grup.
Investitiile in renovarea centrelor comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania insumeaza aproximativ 26 milioane de euro. In jur de 60% din aceasta suma va fi utilizata pentru renovarea Bucuresti Mall, iar restul pentru renovarea Plaza Romania si conversia unei parti din cladire in spatii de birouri.
Lucrarile au inceput in luna mai a anului curent si vor fi finalizate in toamna anului viitor, timp in care activitatea comerciala nu va fi perturbata.
In privinta reluarii lucrarilor la cladirea de birouri Metropol, domnul Kahraman a precizat ca luna aceasta va fi desemnat antreprenorul general care va finaliza imobilul. Lucrarile au fost sistate timp de mai multi ani, cladirea ramanand la nivel de structura.
In urma lucrarilor de renovare, numarul de chiriasi din Bucuresti Mall va creste de la aproximativ 100 la cel putin 115, la o surpafata totala inchiriabila de aproximativ 40.500 mp.
Pana in prezent, dezvoltatorul turc a a investit mai bine de 60 de milioane de euro in Bucuresti Mall, primul centru comercial modern din Capitala. In cei 15 ani de functionare, centrul a atras peste 170 de milioane de vizitatori, traficul zilnic incadrandu-se in intervalul  de 25.000 – 30.000 de persoane, a adaugat reprezentantul Fiba Holding.
In urma renovarii, arhitectura cladirii va fi modificata radical, vor fi realizate recompartimentari, iar unii dintre chiriasii vechi isi vor schimba locul ocupat, a explicat Cristian Costache, managerul Bucuresti Mall.
In tot acest timp, peste 90% din suprafata centrului comercial va fi functionala, intrucat lucrarile se vor desfasura etapizat, a adaugat domnul Costache.
In perspectiva, Bucuresti Mall ar mai putea fi extins prin construirea unui nou corp in locul parcarii de la nivelul solului sau chiar pe inaltime.
Reprezentantul Fiba Holding a mai precizat ca sunt in continuare amplasamente potrivite in Bucuresti pentru constructia unor centre comerciale zonale, de 25.000 – 40.000 mp. Din acest motiv, Grupul poate lua in calcul si constructia unui al treilea centru comercial in Capitala, avand in vedere rezultatele bune obtinute pana acum. „Clar ne gandim si la un al treilea centru comercial, nu cred sa ne oprim la renovari”, a afirmat domnul Kahraman.

Grupul Anchor a realizat in Romania investitii de peste 350 milioane de euro, in principal in cele doua centre comerciale, cladirea de birouri Anchor Plaza si ansamblul rezidential InCity Residences, toate in Bucuresti.

Sus