Oferte locuri de munca top

ANAP va face angajari

Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) va organiza concursuri de recrutare pentru ocuparea a 20 de posturi vacante de execuție, procesul fiind realizat etapizat. (Salariile funcționarilor ANAP).

Decizia vine în contextul în care există un grad de încărcare ridicat atât asupra personalul cu atribuții de verificare (23 persoane), cât și asupra personalului cu atribuții de avizare (3 persoane), conform unui memorandum ce urmează să fie aprobat astăzi de către Guvern.

Creşterea activității a făcut ca majoritatea avizelor și documentelor emise în procesul de control ex-ante să fie transmise autorităților/entităților contractante în ultimile zile ale termenelor stabilite de legislație,

Totodată, în situația în care procentul de proceduri selectate în vederea exercitării controlui ex-ante va creşte la 8%, respectiv 10%, numărul de proceduri selectate zilnic va creşte, estimativ, cu aproximativ 33%, respectiv 66%.

Mai exact, dacă în prezent sunt selectate zilnic aproximativ 9 proceduri, o eventuală creştere a procentului de selectie la 8% ar presupune selectarea a circa 12 proceduri, iar în situația unei selecții de 10% ar fi selectate zilnic 15 proceduri.

Mai mult decat atât, în situația în care tendința de crestere a numărului de proceduri încărcate în SEAP din primele trei trimestre ale anului se păstrează și în trimestrul 4 al acestui an, numărul zilnic de proceduri selectate ar creşte în continuare, chiar și în condițiile în care procentul de selecție rămâne neschimbat.

Noi spatii de cazare, in Bucuresti si provincie

În perioada ianuarie – octombrie 2022 au fost lansate 21.873 de documentații de atribuire ce fac obiectul controlului ex-ante, cu o valoare estimată de 265.000 milioane lei. Spre comparație, în aceeași perioadă a anului trecut au fost lansate un număr de 19.265 documentații de atribuire, cu o valoare estimată de 107.000 milioane lei.

De asemenea, trei persoane responsabile cu verificarea ex-ante a documentațiilor de atribuire şi-au încetat raportul de serviciu cu instituția, astfel încât încărcarea celorlalte persoane cu rol de verificare a documentatiilor de atribuire, solicitărilor de clarificări si anunturile de tip erată a fost și mai mare.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus