Oferte locuri de munca top

ANAF va schimba mai multe formulare

Mai multe ordine ale președintelui Agenției Nationale de Administrare Fiscală (ANAF) au fost lansate, azi, în dezbatere publică.

Unul dintre acestea este pentru modificarea modelelor unor formulare utilizate în domeniul colectării creanțelor fiscale.

Astfel, au fost incluse câteva prevederi ce conferă posibilitatea debitorului de a notifica organul fiscal cu privire la intenția de a demara procedura de mediere, pentru identificarea împreună cu organele fiscale a unei soluții optime de stingere a obligațiilor fiscale cuprinse în somația ce i-a fost comunicată.

În acest sens, se prevede și modificarea corespunzătoare a formularului “Somație”, cu menționarea în cuprinsul acestuia a posibilității debitorului de a intra într-o procedură de mediere.

Întrucât formularul „Somație” este cuprins în mai multe acte normative se impune modificarea acestora în mod corespunzător, astfel încât acestea să fie completate cu dispoziții privind noile reglementări legale.

Un alt proiect prevede modificarea modelului, conţinutului, modalităţii de depunere şi de gestionare a formularului „Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice”, cu modificările ulterioare.

Potrivit acestui act, declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice nu mai este obligatoriu să se depună prin mijloace electronice de transmitere la distanță, ci se poate depune și în format hârtie, la registratura organului fiscal competent sau prin poştă, cu confirmare de primire.

Întrucât stabilirea impozitului pe venit se realizează pe fiecare sursă în parte, pentru a veni în sprijinul contribuabililor care au realizat venituri din surse multiple și completează declarația unică în format hârtie, prin prezentul proiect de ordin, se propune aprobarea modelului și conținutului formularului “Anexa nr….. la Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice”.

Astfel, contribuabilii care realizează venituri din mai multe surse din aceeași categorie de venit completează anexa la declarația unică care se depune împreună cu aceasta la organul fiscal competent.

 

 

 

Citiți și:

Peste 200 de blocuri vor intra in reabilitare termica

Teren de 16 ha, lotizat si vandut pentru locuinte unifamiliale

O asociatie non-profit vrea sa construiasca un bloc in Capitala

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/ iunie 2019

Sus