Oferte locuri de munca top

Amenzi de pana la 50.000 lei pentru numerar nedeclarat in vama

Numerarul însoțit sau neînsoțit trebuie să fie declarat autorităţii vamale, prevede un nou proiect de Hotărâre de Guvern, aflat pe ordinea de zi a ședinței de astăzi.

Controlul numerarului care intră sau iese din Uniune face parte din punerea în aplicare a regulamentelor adoptate de Comisia Europeană în condițiile prevăzute de acestea.

Instrucțiuni privind depunerea declarațiilor, modelul și modul de emitere a deciziei autorității vamale se aprobă prin ordin al președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Schimbul de informații se realizează de autoritatea vamală. Informațiile se transmit Comisiei Europene de Direcția Generală a Vămilor din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 la 50.000 lei, dar nu mai mult de 60% din valoarea numerarului nedeclarat, neîndeplinirea obligaţiei de declarare a numerarului însoţit, sau a obligaţiei de informare cu privire la numerarul neînsoţit.

La stabilirea valorii numerarului nedeclarat se ia în considerare cursul de schimb utilizat de autoritatea vamală potrivit reglementărilor vamale.

Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală ar urma să fie aprobat în termen de 30 de zile de la publicarea Hotărâri de Guvern în Monitorul Oficial.

Hotărârea Guvernului pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Codului vamal al României, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu modificările și completările aduse prin prezenta hotărâre, se va republica în Monitorul Oficial.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus