Oferte locuri de munca top

Amenzi de 130.000 lei, aplicate unui dezvoltator imobiliar

După ce ieri a oprit lucrările pe șantierul din bulevardul Iuliu Maniu nr. 586-590, astăzi Primăria Sector 6 a aplicat amenzi de 130.000 de lei dezvoltatorului imobiliar.
Funcționarii susțin că ”au fost executate excavații fără autorizații de construire și fără organizare de șantier”.

Mai exact, lucrările executate sunt: săpături cu o adâncime cuprinsă între 3 și 6 metri, pe o suprafață de aproximativ 250 m lungime și o lățime de 18 m, turnarea unei egalizări și executarea unei căi de acces din beton armat. Întrucât toate acestea au fost realizate fără Autorizație de Construire și fără Autorizație de Organizare de Șantier, inspectorii au întocmit proces-verbal de constatare și sancționare în valoare de 100.000 lei, conform Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții (republicată și actualizată 2020) și au dispus aducerea terenului la starea inițială.

De asemenea, au fost constatate nereguli și în ceea ce privește protecția mediului, gestionarea deșeurilor fiind neconformă Legii 211/2011 privind regimul deșeurilor. Drept urmare, a mai fost aplicată o sancțiune contravențională în cuantum de 30.000 de lei.

Reprezentanții dezvoltatorului imobiliar au susținut public că la mijloc ar fi o încurcătură privind proiectele pe care societatea le desfășoară.

La rândul său, Primăria precizează că Autorizațiile de Construire menționate de dezvoltator  fac referire la lucrări executate într-o altă locație, respectiv pe str. Drumul Ciorogârla, Sector 6.

Proiectul rezidențial dezvoltat în cartierul Militari, din sectorul 6, de către societatea Envogue Residence Est SRL este compus din două blocuri, cuprinde 484 de apartamente și este realizat pe parcursul a patru faze de dezvoltare.

 

 

 

Sus