Oferte locuri de munca top

Amenajarea unui parc va costa peste 4 mil euro

Pentru a crea o oază de verdeață și de recreere absolut necesară în zona cartierului Tătărași din municipiul Iași, urmează ca Parcul Ciurchi să fie amenajat.

Edilii locali analizează aprobarea documentației tehnice și a indicatorilor tehnico – economici pentru ”Servicii de proiectare tehnică pentru Studiu de fezabilitate Amenajare Parc Ciurchi”.

Valoarea estimată a investiției este de 20,9 milioane lei, fără TVA.

Studiul de fezabilitate aferent acestui proiect a fost realizat de Dezive & Info SRL Cluj-Napoca, pentru suma de 80.000 lei, fără TVA.

Suprafața totală de teren studiată este de 63.769 metri pătrați, din care spațiile verzi vor reprezenta 57.877 metri pătrați, locul de joacă – 1.060 metri pătrați, iar drumurile, trotuarele și aleile de acces – 4.130 metri pătrați.

Suprafața verde a terenului nu își va modifica dimensiunea, însă va crește ca valoare în ceea ce privește calitatea vieții și aspectul estetic.

Proiectul prevede inclusiv integrarea în arealul parcului a unui monument dedicat victimelor Holocaustului, precum și realizarea unui sistem de iluminat ambiental și arhitectural, a unui sistem de irigare și a unui sistem pentru evacuarea apelor pluviale.

Noua sursa pentru extragerea a peste 1 milion mc de agregate

Reamenajarea parcului din strada Ciurchi, cartierul Tătărași, se impune ca o necesitate, din cauză că spațiul ocupat de plante a devenit inestetic. Plantele existente au crescut și s-au dezvoltat aglomerând zona, iar gazonul, mobilierul urban, aleile, echipamentele sportive și iluminatul lipsesc.

Nu s-a intervenit cu modificări considerabile, ci doar prin întreținerea vegetației, toaletarea arborilor, arbuștilor și amenajări floricole funcție de anotimp. Odată cu trecerea timpului, aleile și scările s-au degradat considerabil.

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2022

Sus