Oferte locuri de munca top

Amenajarea unui birou, între 80 şi 350 euro/mp

Amenajare birouri_Techno Office_2Unele companiile din ţara noastră sunt dispuse să aloce bugete mai mari pentru amenajarea spațiilor de birouri, ajungând chiar și la 350 euro/mp.
Iuliana Carata, general manager Techno Office, spune că începând de anul trecut a resimțit o creștere treptată a sumelor dedicate amenajării spațiilor de birouri.
În ultimul an, costul mediu pentru amenajarea unui spaţiu de birou s-a situat între 80 euro/mp şi 350 euro/mp, în funcţie de tipul de produse alese.
„În ceea ce privește cele mai mari sume alocate pentru amenajarea spaţiilor de birouri, companiile din industria farmaceutică, IT&C și cea de servicii financiare se află în topul celor care nu fac compromisuri legate de bugetele investite”, a mai spus Iuliana Carata.
Cele mai multe amenajări din România sunt realizate cu elemente standard, însă acestea sunt completate cu produse custom-made. De regulă, potrivit directorului Techno Office, pentru zone de recepţie, zone de servit masa și zone de lounge / relaxare, clienții apelează la produse realizate la comandă.
Raportat la bugete, scaunele absorb circa 45% din sumele totale alocate amenajării birourilor, deoarece companiile aleg tot mai des modele ergonomice, cu mecanisme intuitive care, prin ajustarea corectă, individuală – în funcţie de greutatea sau înălţimea utilizatorului –  îi vor oferi acestuia un suport de susținere echilibrat și o creștere semnificativă a nivelului de confort în perioada de lucru „aşezat pe scaun”.
Pe plan secund în bugetul necesar amenajării se află birourile, recepțiile și mesele de şedinţe, ansamblu pentru care companiile alocă, de obicei, circa 30% din bugetul disponibil.
La polul opus, clienții Techno Office alocă doar 10% din buget pentru spațiile de depozitare, acestea fiind din ce în ce mai puțin prezente în birourile companiilor datorită tendinței de a apela la soluții de arhivare digitală. Nu în ultimul rând, canapelele, fotoliile și zonele de lounge consumă aproximativ 15%din bugetul destinat amenajării.

Sus