Solplanet x AeroFix

Ambulatoriul unui spital va fi modernizat cu bani europeni

Contractul de finanțare europeană pentru modernizarea, extinderea și dotarea ambulatoriului unui spital de copii din sudul țării a fost semnat astăzi. Valoarea totală a investiției este de peste 15,6 milioane lei (cu TVA).

Valoarea eligibilă  este de 10.699.821 lei (cu TVA), contribuția proprie (2% din cheltuieli eligibile) este de 213.996 lei (cu TVA), contribuția proprie la cheltuieli neeligibile fiind de 4.912.201 lei (cu TVA).

În urma realizării proiectului ”Modernizare, extindere și dotare Ambulatoriu Integrat – Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii «Sf. Ioan» Galați”, spitalul va deveni singura unitate medicală din regiune ce va putea oferi servicii de diagnosticare și tratament în oncologia pediatrică, în condițiile în care adresabilitatea, privind această afecțiune, este în medie de 300 de copii pe an.

În paralel cu realizarea extinderii cu noua clădire a Ambulatoriului, în cadrul spațiilor actuale amplasate la parterul corpului A, sunt prevăzute următoarele lucrări: igienizarea cabinetelor și a circulațiilor existente, reparații locale, refacerea finisajelor de pardoseli și pereți, reorganizarea cabinetelor medicale, amenajarea unor grupuri sanitare pentru pacienți.

Perioada de implementare a proiectului este de 24 luni de la semnarea contractului de finanțare, din care durata estimată pentru execuția lucrărilor este de 18 luni.

Primăria municipiului Galați mai are un proiect cu finanțare europeană la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” Galați, care vizează reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Compartimentului Primiri Urgențe, proiect în valoare de aproape 11 milioane de lei.

Un alt proiect pentru care Primăria Galați a primit finanțare este ”Reabilitare și Modernizare Școala Gimnazială „Sfântul Grigorie Teologul” Galați”, valoarea totală a investiției fiind de 4.867.568 lei. Asistența financiară nerambursabilă este de 4.770.217 lei, iar contribuția municipiului Galați de 97.351 lei. Durata estimată pentru execuția lucrărilor este de 24 luni.

În cadrul proiectul sunt prevăzute următoarele lucrări: reparații la fațade; izolarea termică a pereților exteriori opaci, prin montarea unui strat termoizolant din vată minerală bazaltică; înlocuirea tâmplăriei interioare și exterioare existente, cu tâmplărie termoizolantă; izolarea termică a planșeului; reparații capitale la instalațiile electrice, termice și sanitare; sistematizarea pe verticală (alei trotuare, a terenului din incintă); refacerea finisajelor interioare (zugrăveli, lambriuri, gresie, faianță, parchet în sălile de clasă); reabilitarea terenuri de sport și a împrejmuirilor (garduri); amenajare grup sanitar, montare elevator și rampe pentru persoane cu dizabilități.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

 

Sus