Oferte locuri de munca top

Ambulatoriul unui spital municipal, modernizat cu bani europeni

Ambulatoriul unui spital municipal urmează să fie reabilitat și modernizat cu ajutorul fondurilor europene, prin Programului Operațional Regional 2014 – 2020. Proiectul prevede realizarea lucrărilor de creștere a rezistenței clădirii, precum și lucrări de intervenție aferente investiției de bază.

Bugetul proiectului „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului de specialitate din municipiul Gheorgheni”, prevede o sumă totală  de 9.335.467 lei, pentru realizarea tuturor lucrărilor, până în data de 30 aprilie 2021.

Astfel, se va elimina actualul acoperiș al clădirii situate pe Bulevardul Lacu Roșu, nr.16, și va fi complet modificat stratul termoizolant de la planșeul de peste etajul 1. Se vor reface traseele edilitare existente (conducte de aerisire, ventilație) și se vor realiza cele noi (scurgeri, canalizări) în stratul din BCA. După construcția mansardei, noua învelitoare va fi termoizolată cu vată minerală, se vor prevedea ferestre de mansardă în spațiile amenajate pentru laborator și se vor realiza două balcoane tehnice cu acces din interior. De asemenea, vor fi achiziționate și echipamente noi.

Nagy Zoltán, primarul municipiului, a declarat: “Proiectul nostru de reabilitare și modernizare a ambulatoriului cuprinde două componente majore, respectiv mansardarea corpurilor G și H în vederea relocării Laboratorului în acest spațiu nou. Pe de altă parte, spațiul care este în prezent ocupat de Laborator va fi utilizat pentru relocarea secției de Boli Cronice Ditrău. În urma lucrărilor de modernizare vom asigura și dotarea Ambulatorului cu echipamente noi și performante. Analizăm constant cele mai bune posibilități de a folosi pentru comunitate sumele din buget, ținând cont de aceste investiții din fonduri europene în valoare totală de peste 64 milioane de lei prin proiectele deja contractate și mai avem depuse cereri de finanțare pentru creșterea calității vieții, pentru reabilitarea unor unități de învățământ și pentru modernizarea arterelor rutiere din municipiul Gheorgheni”.

”În precedenta perioadă de finanțare am gestionat fonduri în valoare totală de peste 35 milioane euro în toate cele șase județe al regiunii. În această perioadă de finanțare avem deja contractate fonduri pentru lucrări de reabilitare energetică, precum și pentru proiecte pentru dotări în ambulatorii și spitale. Practic, vom coordona în regiune investiții de peste 300 milioane euro pentru creșterea confortului termic și a gradului de curățenie în unitățile medicale, precum și pentru modernizări și dotări cu echipamente moderne, destinate îmbunătățirii calității actului medical”, a precizat Simion Crețu, director general, ADR Centru.

 

 

Citiți și:

Un proiect cu 150 de case va fi demarat in toamna

Inca 400 de apartamente vor fi construite in Capitala

Un cunoscut om de afaceri continua investitiile imobiliare

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus