Oferte locuri de munca top

Am putea avea primul SF al unui drum radial

Din cele 10 viitoare drumuri radiale ce vor lega de Capitală localități adiacente, pentru unul a fost desemnat proiectantul care va elabora studiul de fezabilitate.

Pentru SF-urile altor trei drumuri radiale ofertele sunt în diverse stadii de evaluare iar pentru restul se lucrează la analizele de favorabilitate.

Astfel, studiul de fezabilitate pentru Drumul Radial 1-Vest Expres, care va lega localitățile Domnești și Ciorogârla de Capitală ar urma să fie realizat de asocierea Explan SRL (lider) – Geologic Site SRL – DP Consult SRL, dacă desemnarea sa nu va fi contestată.

Oferta sa a fost de 2.639.864 lei fără TVA. Termenul pentru elaborarea SF-ului este de 12 luni de la semnarea contractului.

Drumul Radial 1-Vest Expres va avea o lungime de aproximativ 9 km și va conecta Bulevardul Timișoara cu centura Capitalei și viitoarea Autostradă A0.

Acesta va avea caracteristicile unei autostrăzi sau a unui drum expres, cu 4 benzi de circulație, câte două pe fiecare sens, piste pentru biciclete și trotuare.

Pentru alte trei drumuri radiale s-a încheiat etapa de depunere a ofertelor în cadrul procedurilor de licitație și se află în acest moment în diferite stadii de evaluare, după cum urmează:

* Drumul Radial 4 (DR 4 – Nord Expres) – va avea o lungime de aproximativ 11,5 km și va face legătura între localitatea Corbeanca și Municipiul București – etapa de evaluare a ofertelor tehnice.

* Drumul Radial 9 (DR 9 Sud Expres) – va avea o lungime de aproximativ 13 km și va face legătura între localitatea Vidra şi Municipiul Bucuresti – etapa de evaluare a ofertelor tehnice.

* Drumul Radial 10 – Măgurele Expres (DR 10) – va avea o lungime de aproximativ 11 km și va face legătura între Municipiul București și orașul Măgurele – etapa de evaluare a documentelor DUAE (Document Unic de Achiziție European).

Celelalte șase drumuri radiale, pentru care se lucrează la analizele de favorabilitate, vor face legătura între Capitală și localitățile din jur, după cum urmează:

* DR3 – Giulești Expres – va avea o lungime de aproximativ 10 km și va face legătura comuna Săbăreni, județul Giurgiu, de Municipiul București.

* DR5 – Pipera Expres – va avea o lungime de aproximativ 10,5 km și va face legătura între Municipiul București și localitățile Otopeni – Tunari – Voluntari.

* DR6 – Afumaţi Expres – va avea o lungime de aproximativ 4,4 km, va face conexiunea Autostrăzii A0 cu DN2 și va fi o variantă de ocolire a localității Afumaţi.

* DR7 – Est Expres – va avea o lungime de aproximativ 6 km și va face legătura între Municipiul București și localitatea Moara Domnească.

* DR8 -Splai Expres – va avea o lungime de aproximativ 5,5 km și va face legătura între Municipiul București și zona metropolitană prin nodul Cernica.

* Drumul Radial 2 – DR2 – Autostrada A1, care va avea o lungime de aproximativ 12 km și presupune extinderea Autostrăzii A1 la trei benzi pe sens între km 10 și km 23 a Autostrăzii A1, va fi realizat de CNAIR.

Finanțarea pentru realizarea studiilor de fezabilitate urmează să fie asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Sus