Oferte locuri de munca top

Alternativa la DN1 are SF-ul gata

Pentru reabilitarea și modernizarea tronsonului de 24 km drum județean, alternativă la DN1, a fost finalizat și predat Companiei Naținale de Investiții studiul de fezabilitate.

Urmează ca documentația să fie completată cu avizele de la Agenția de Protecția Mediului, Garda Forestieră și Administrația Națională Apele Române.

Acest SF este un prim pas spre realizarea proiectului de reabilitare și modernizare a DJ 102 I Valea Doftanei, Județul Prahova – Brădet, Județul Brașov.

Proiectul este extrem de important pentru asigurarea unei rute alternative la traficul aglomerat de pe DN 1.

”Vedem cu toţii cât de anevoioase sunt demersurile şi procedurile pentru realizarea autostrăzii pe sectorul Ploieşti – Braşov, iar în acest context reabilitarea drumului de pe Valea Doftanei este o soluţie viabilă, care rezolvă problema accesibilizării rutiere a judeţului Braşov pentru turişti şi localnici deopotrivă. Am încredere că vom rezolva în cel mai scurt timp toate aspectele birocratice, astfel întât proiectul să poată intra în execuţie”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Contractul pentru elaborarea SF-ului a fost atribuit în vara anului trecut asocierii Beta Cops – East Water Drillings – 3TI Progetti Italia – Ingegneria Integrata S.P.A.

Valoarea contractului este de 2.795.010 lei (TVA inclus), iar durata contractuală de realizare a SF-ului a fost de 4 luni.

După finalizarea studiului de fezabilitate urmează aprobarea indicatorilor tehnico – economici și, ulterior, va putea fi demarată procedura de achiziție publică privind contractarea lucrărilor de execuție.

Obiectivul va fi realizat în cadrul Programului National de Construcții de Interes Public sau Social, implementat de Compania Națională de Investiții.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus