Oferte locuri de munca top

Alro investeste 15 mil euro in trei noi proiecte

Trei noi proiecte de investiții, în valoare de 15 milioane de euro, au fost aprobate de acționarii producătorului de aluminiu Alro SA.

Proiectele vizează înființarea unui parc fotovoltaic, extinderea stației de tratare a gazelor și achiziția de noi echipamente.

Proiectele pe care le demarăm acum au rolul de a reduce emisiile de carbon prin generarea unei cantități de energie regenerabilă atât de necesară activității Companiei, dar mai ales de a reduce considerabil amprenta de carbon pentru operațiunile noastre din Turnătorie”, a declarat Gheorghe Dobra, director general al Alro.

Centrală fotovoltaică

Compania a aprobat demararea în acest an a unei investiții pentru Creșterea eficienței energetice a sistemului de alimentare cu energie electrică prin instalarea unei centrale fotovoltaice în incinta Alro.
După implementarea proiectului, constând într-un parc fotovoltaic cu capacitatea de 1500 KW și a două stații de încărcare, Alro va utiliza întreaga cantitate de energie produsă, ceea ce va contribui la majorarea procentului de energie verde utilizată în procesele tehnologice și la reducerea impactului de carbon al acestora, promovând astfel producția de aluminiu verde (green aluminium).

Extinderea Stației de tratare gaze
De asemenea, a fost aprobat proiectul de Extindere a Stației de tratare gaze din Turnătorie cu instalațiile de turnare bare și sârmă, care va avea ca rezultat evacuarea și epurarea controlată a gazelor arse de la toate cuptoarele din Secția Turnătorie, în vederea încadrării în noile niveluri pentru emisiile în atmosfera provenite din topirea, tratarea metalului topit și turnarea metalului în industria aluminiului primar.

Ansamblu cu 11 hale mici, propus in apropierea Capitalei

Noi echipamente
Pe lângă aceste proiecte, compania a demarat procedurile de contractare a echipamentelor aferente proiectului Dezvoltarea portofoliului de produse ALRO care implică achiziționarea și instalarea unor echipamente de debitare și frezare a plăcilor de aluminiu cu ajutorul cărora va crește gradul de prelucrare a metalului, astfel încât să se obțină produse semifabricate complexe cu valoare adăugată mare, pentru aplicații sofisticate din domeniul aeronautic și auto. Acest proiect va duce la creșterea competivității Alro pe piețele de profil prin conformarea cu cerințele clienților in ceea ce privește formă, dimensiunile, compoziția materialului etc.

Alro SA este o subsidiară a Vimetco PLC (Cipru), un producător global de aluminiu primar și prelucrat integrat vertical. Structura acționarilor Alro este: Vimetco PLC (54,19%), Pavăl Holding (23,21%), Fondul Proprietatea (10,21%) și alții acționari cu procente individuale mai mici de 5% (12,39%).

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 7/octombrie 2023

Revista Arena Constructiilor octombrie 2023

Sus