Oferte locuri de munca top

Alba primeste 12 mil euro din Fondul European pentru Investitii Strategice

Sistemul de apă și canalizare din județul Alba va fi reabilitat și extins în următoarea perioadă. Acest lucru va fi realizat cu ajutorul unui împrumut de 12 milioane euro, acordat de către Banca Europeană de Investiții (BEI). Tranzacția este sprijinită de Fondul european pentru investiții strategice (FEIS), pilonul central al Planului de investiții pentru Europa, numit și „Planul Juncker”. Este pentru prima oară când un proiect public din România beneficiază de sprijinul FEIS.

Proiectul, cu un cost total preconizat de 114 milioane euro, include reabilitarea unui punct de captare a apei, prelungirea rețelei de apă cu 55 km, precum și extinderea și reabilitarea a 115 km de conducte de aducțiune și a două stații de epurare. În plus, rețeaua de canalizare din regiune va fi prelungită cu 100 km.

Investiția va ajuta totodată la renovarea a 49 de stații de pompare și la construcția a două stații de epurare noi.

Acest împrumut vine în completarea fondurilor alocate prin politica de coeziune Societății Regionale de Apă a județului Alba, pentru a finanța îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă potabilă și de canalizare pentru circa 332.000 de cetățeni din județul Alba.

„Împrumutul de 12 milioane de euro acordat de BEI operatorului regional Alba din domeniul apelor – primul împrumut cu garanții FEIS acordat unui serviciu public din România în cadrul Planului Juncker – va contribui la cofinanțarea, cu costuri rezonabile, a unui proiect major, în valoare de 114 milioane euro, prin care județul Alba va reuși să se conformeze directivelor UE din domeniul apei și al apelor uzate”, a declarat Cornel Ștefan Bardan, directorul general al Societății Județene de Apă Alba.

Reabilitarea principalelor conducte de aducțiune și de canalizare va reduce scurgerile și infiltrările și va spori eficiența energetică a sistemelor, contribuind astfel și la atenuarea schimbărilor climatice.

 

 

Citiți și:

Vor incepe lucrarile la primele doua din cele cinci blocuri ale unui proiect

Noi proiecte rezidentiale pe aproape 4ha, in pregatire

Hotel si apart-hotel cu cate 10 niveluri vor fi construite la malul marii

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.1/ martie 2019

Sus