Oferte locuri de munca top

Ajutor pentru construcţia de gazoducte în România

14473586227_a95195282e_bConstruirea porţiunii româneşti a gazoductului Bulgaria-România-Ungaria-Austria (BRUA) şi conductei de transport gaze naturale Zona Tuzla-Podişor va beneficia de suport din partea americanilor.
S.N.T.G.N Transgaz S.A. va primi o finanțare nerambursabilă în valoare de 956.000 USD din partea Agenției de Comerț și Dezvoltare din SUA, potrivit unui acord semnat joi.
Grantul va permite efectuarea unui studiu de fezabilitate în vederea îmbunătăţirii şi confirmării proiectului tehnic şi specificaţiilor economice şi financiare pentru construirea de tronsoanelor de gazoduct menţionate.
În cadrul evenimentului, ambasadorul SUA în România Hans Klemm a declarat că modificările propuse la Sistemul Naţional de Transport al gazelor naturale, evaluate în acest studiu, vor permite obţinerea unor noi fluxuri comerciale de gaze naturale şi vor sprijini securitatea energetică în regiune.
Prin modernizarea şi construcţia de noi gazoducte, Transgaz intenţionează să eficientizeze distribuția pentru noile resurse de gaze naturale preconizate a se obţine din Marea Neagră şi să îmbunătățească capacitatea de transfer cu țările din regiune.
S.N.T.G.N Transgaz S.A. Mediaș (deținută de statul român, prin Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului, în proporție de 58,5%) a demarat procedura de accesare a finanțării nerambursabile în valoare de 956.000 USD, din partea Agenției de Comerț și Dezvoltare din SUA (USTDA), în cursul anului trecut. Analiza preliminară a viabilității proiectelor a fost făcută de consultanții USTDA, având la bază studiile de pre-fezabilitate elaborate de Transgaz.
La sfârșitul lunii august, USTDA a anunțat aprobarea grantului, urmand ca după semnarea acordului de finanțare să fie selectat contractorul american responsabil de evaluarea, validarea și îmbunătățirea studiului de fezabilitate. Termenul estimativ pentru finalizarea studiului de fezabilitate este 30 aprilie 2016.
Această finanțare nerambursabilă este realizată urmare a unei misiuni comerciale în SUA, sponsorizate de USTDA în 2013, la care au participat 17 oameni de afaceri şi reprezentanţi ai instituţiilor româneşti. Vizita a demonstrat complexitatea tehnologiilor upstream americane de producţie a petrolului şi gazelor naturale, a practicilor şi reglementărilor menite să ajute părţile interesate din România să planifice dezvoltarea resurselor maritime din Marea Neagră.

Sus