Oferte locuri de munca top

Ajutor de stat pentru energia termica din surse regenerabile

Mai pot fi accesate fonduri în cadrul schemei de ajutor de stat pentru sprijinirea investițiilor destinate promovării producției și distribuției de energie termică în sistem centralizat.

Este vorba de energia din surse regenerabile mai puțin exploatate, respectiv biomasă, biogaz, energie geotermală.

Guvernul a aprobat ieri prelungirea până 31 decembrie 2023 a perioadei de acordare a ajutorului de stat pentru investiții de acest fel, din Programul Operațional Infrastructură Mare.

Astfel se asigură continuitatea măsurilor de acordare a ajutorului de stat pentru proiectele aflate în proces de evaluare, selecție și aprobare la nivelul Autorității de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare.

Sunt finanțate proiecte de investiții de realizare şi/sau modernizare a capacităților de producție a energiei termice din biomasă/biogaz, energie geotermală și a rețelei termice necesare pentru facilitarea evacuării căldurii, în scopul asigurării serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat.

Bugetul total al schemei de ajutor de stat este 150 milioane de euro.

Ajutorul maxim care se poate acorda unui beneficiar este de 15 milioane de euro pentru un proiect de investiții, din care 85% reprezintă fonduri europene nerambursabile, iar 15% cofinanțarea publică (asigurată de la bugetul de stat prin bugetul MIPE şi de la bugetul local).

Sus